Menderes Artık Adı Gibi Kıvrım Kıvrım Değil - Son Dakika
Yerel

Menderes Artık Adı Gibi Kıvrım Kıvrım Değil

Menderes Artık Adı Gibi Kıvrım Kıvrım Değil

Küçük Menderes Sulama Birliği’nin düzenlediği arazi toplulaştırması bilgilendirme toplantısına katılan DSİ’nin Küçük Menderes Sulama Projesi kontrol mühendisi Osman Saruhan, DSİ’nin bölgedeki yatırımlarıyla ilgili önemli bilgiler verdi.

27.12.2013 10:30

Küçük Menderes Sulama Birliği'nin düzenlediği arazi toplulaştırması bilgilendirme toplantısına katılan DSİ'nin Küçük Menderes Sulama Projesi kontrol mühendisi Osman Saruhan, DSİ'nin bölgedeki yatırımlarıyla ilgili önemli bilgiler verdi.

Küçük Menderes Sulama Projesi'nin 2015 yılında tamamlanmasının öngörüldüğünü ifade eden Saruhan, bu projenin yanı sıra Küçük Menderes yatağının güzergahının değiştirildiğini ve ıslahının sağlandığını da kaydetti.

Küçük Menderes'in Beydağ Barajı'ndan sonraki 30 kilometrelik bölümünde başlatılan çalışmalar ile nehir yatağının 8 kilometre kısaldığını söyleyen Saruhan, "Nehir yatağının çizdiği S'ler yok edildi. Böylelikle 8 kilometrelik bir kısalma ortaya çıktı. Mümkün olduğunca düz hale getirilen nehir yatağının değişimi sonrası ortaya 90 hektarlık bir alan çıktı. Bu alan doldurulup tarıma kazandırılıyor" dedi.

Nehrin her iki yakasında 7'şer metre genişliğinde yol yapıldığını kaydeden Saruhan, "Üretim yolu vazifesindeki bu yolun yanı sıra nehir üzerinde ihtiyaç duyulan yerlere yeni geçişler inşa edilecek. Mevcut halinde Küçük Menderes nehrinin üzerinde 5 köprü var. 5 köprü daha ilave edilerek bu rakam 10'a yükseltilecek. Buna göre 30 kilometrelik bölümün her 3 kilometresinde bir köprü olacak. Ulaşım kolaylaşacak" dedi.

Nehir yatağının değişimi ve ıslahının yanı sıra taş tahkimat çalışmasının da başladığını söyleyen Saruhan, böylelikle nehir yatağının düzenli kalmasının sağlanacağını ve göçüklerin önüne geçileceğini belirtti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Menderes Artık Adı Gibi Kıvrım Kıvrım Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement