Mera Islahı Hayvancılığı Geliştirecek - Son Dakika
Yerel

Mera Islahı Hayvancılığı Geliştirecek

Mera Islahı Hayvancılığı Geliştirecek

Ordu İl Gıda Tarım Müdürlüğü tarafından artan yem ve otlak ihtiyacının giderilmesi için 'mera ıslah' çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

20.07.2014 15:40

Ordu İl Gıda Tarım Müdürlüğü tarafından artan yem ve otlak ihtiyacının giderilmesi için 'mera ıslah' çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Ordu'da arazinin büyük bir kısmının fındık bahçesi olmasından dolayı hayvanların otlak alanlara ihtiyaç duyduğu ve artan yem ihtiyacı için ıslah çalışmalarına önem verildiği bildirildi. Yapılan çalışmalar hakkında açıklama yapan Ordu İl Gıda Tarım Müdürü Kemal Yılmaz, meraların hayvancılığın geleceği olduğunu belirtti. İl Mera Komisyonu olarak her sene programa alınan yaylalarda ıslah çalışmaları yapıldığını vurgulayan Yılmaz, "Bilinçsiz plansız otlatma sonucu ekonomik olmaktan çıkan meralarımızın ıslahı için Nisan ayı içerisinde çiftçilerimizle ortaklaşa 165 ton gübreleme çalışması yaptık. Gübreleme çalışmaları sonucunda mera alanlarımızın çehresi değişmiş oldu ve ot veriminde ciddi artışlar meydana geldi" ifadelerini kullandı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak mera ıslah çalışmalarına çok önem verdiklerini belirten Müdür Kemal Yılmaz, "Mera ıslah çalışmaları kapsamında gübrelemenin yanında yaylada hayvanlar için kalıcı suluklar, koyun banyo alanları, tuzluklar ve hayvan kaşınma kazıkları gibi ilk bakışta çok basit gibi görünen ancak hayvanlar ve yetiştiricilerimiz için hayati önemde olan bu ve benzeri hizmetleri de yapmaktayız. 2014 yılı içerisinde, 60 adet tuzluk, 66 adet kaşınma kazığı, 11 adet sıvat ve 3 adet koyun banyoluğunu meralarımıza kazandırdık" dedi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mera Islahı Hayvancılığı Geliştirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement