Meü'de 'Akran Rehberliği' Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Meü'de 'Akran Rehberliği' Eğitimi

Meü\'de \'Akran Rehberliği\' Eğitimi

Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR) Merkezi tarafından düzenlenen 90 saatlik ‘Akran Rehberliği’ eğitimini tamamlayanlar, sertifika almaya hak kazandı.

23.05.2014 15:14

Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR) Merkezi tarafından düzenlenen 90 saatlik 'Akran Rehberliği' eğitimini tamamlayanlar, sertifika almaya hak kazandı. Mersin Üniversitesi'ni (MEÜ) yeni kazanan öğrencilerin akademik, sosyal ve kültürel yaşama uyum sağlamaları konusunda destek sunacak olan akran rehberler, sertifikalarını düzenlenen törenle aldı.

MEÜ Kütüphane Konferans Salonu'nda yapılan törene, MEÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hayati Sever, Öğrenci Gelişim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Cem Ali Gizir, akran rehber olmaya hak kazanan öğrenciler ve görevlerini tamamlayan akran rehberler katıldı. Törende konuşan Hayati Sever, 18 yıldır Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı görevini yürüttüğünü belirterek, görev süresi boyunca öğrencilerin ihtiyacı olan tüm hizmeti sağlamaya çalıştıklarını ifade etti. PDR Merkezi'ne büyük önem verdiklerini söyleyen Sever, herkesin yaşamının her aşamasında danışma ihtiyacı hissedebileceğini dile getirdi. Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gizir ve çalışma arkadaşlarına özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eden Sever, öğrencilerin de akran rehberler olarak merkezde büyük görev üstlendiklerini belirtti.

PDR Merkezi'nin 2007 yılında hizmete başladığını kaydeden Yrd. Doç. Dr. Gizir de bu süre içinde bin 700 öğrenciye bireysel psikolojik danışma hizmeti verildiğini belirtti. Kendilerine başvuran öğrencilerin başvuru durumlarının analizini kapsayan bir çalışma gerçekleştirdiklerini dile getiren Gizir, bu çalışmanın sonuçlarını katılımcılarla paylaştı. Çalışmayla öğrencilerin başvuru şekillerinde ve problem durumlarında herhangi bir değişiklik olup olmadığını sorguladıklarını söyleyen Gizir, araştırmayı 2007-2008, 2009-2010 ve 2011-2012 yılı olarak kategorize ettiklerini ifade etti. İlk olarak öğrencilerin başvuru şekillerini değerlendiren Gizir, "Her üç dönemde de yüzde 60 oranında öğrenci kendi isteğiyle başvuruyor. İkinci en yüksek başvuru nedeni arkadaşlar ve üçüncü sırada ise öğretim üyelerinin yönlendirmesi geliyor. Bu tablo, son dönemde büyük değişiklik gösterdi. Öğretim üyeleri ve arkadaşlar, öğrencilerin en büyük destek kaynaklarıdır. Ancak son dönemde bunların yerine kendi isteğinden sonra yüzde 40'lara varan başvuru grubu ortaya çıktı ki o da akran rehberler tarafından yönlendirilenler. Bu bize akran rehberlerimizin öğretim üyelerinin ve arkadaş çevresinin yükünü aldıklarını gösteriyor. Bu bizim öngördüğümüz bir durumdu ve artık bilimsel olarak da kanıtlanmış oldu" diye konuştu.

Gelen öğrencilerin problem durumu konusunda ulaşılan sonuçları da aktaran Gizir, "Literatürle çok uyumlu giden bir süreç görüyoruz ve bu süreç altı yıldır da değişmemiş. Birinci sınıflar en çok uyum ve kişisel gelişim problemleriyle bize başvururken, son sınıf öğrencileri en çok gelecek kaygısı nedeniyle destek talep ediyor. İkinci ve üçüncü sınıflarda ise daha çok akademik konular, arkadaş ilişkileri ve karşı cinsle olan ilişkiler yoğun olarak karşımıza çıkıyor" dedi.

Konuşmaların ardından akran rehberlik görevini tamamlayan öğrencilere teşekkür belgeleri verildi. Törende ayrıca Akran Rehber Koordinatörü Esra Köşeli'ye yeni akran rehberler tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meü'de 'Akran Rehberliği' Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement