Milas Şoförler Odasında Pascal Güven Tazeledi - Son Dakika
Yerel

Milas Şoförler Odasında Pascal Güven Tazeledi

Milas Şoförler Odasında Pascal Güven Tazeledi

Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Olağan Genel Kurulu, tarihi bir katılımla gerçekleşti.

25.01.2014 18:58

Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Olağan Genel Kurulu, tarihi bir katılımla gerçekleşti.

Nurol Paskal ve Mehmet Uğur Uygun'un yarıştığı genel kurul, herkesi kıskandıracak güzellikte geçti. 2 Sandıkta gerçekleşen seçimlerde kullanılan 1028 oy'un 655'ini alan Nurol Paskal güven tazeleyerek yeniden devam dedi.

Her iki adayın, genel kurul boyunca yan yana oturduğu, birlikte üyelerin önüne çıkıp birbirilerine başarı diledikleri genel kurul, mevcut oda başkanı Nurol Paskal'ın açılış konuşmasıyla başladı. Görev süreleri boyunca; Korsan taşımacılık, 'S' Plaka, 'K2' Belgesi, güzergah sorunu gibi başlıca temel problemlerle uğraştıklarını, çözüm konusunda bir hayli mesafe alındığını belirten Başkan Nurol Paskal; "Önümüzdeki dönemde bu sorunları aşmak için daha büyük gayret sarf edeceğiz. Elde ettiğimiz bilgi ve birikim, tecrübeyle bu sorunları aşacak güçteyiz. Bununla birlikte bu sorunları aşmada oda olarak sadece bizim gayretimiz yetmiyor. Şoför esnafı da çözüme katkı sunmalıdır. Daha da önemlisi toplumsal bilincin tam anlamıyla oluşması gerek" dedi.

Kongrede aday olarak yarışan Mehmet Uğur Uygun, özellikle şoför esnafının yıllık gider kalemlerini, çeşitli bağlantılarla belli oranlarda indirme çalışmaları yapılacağını belirterek; "Böylelikle bir şoför esnafının aylık 300 liradan fazla bir karı olacak. Bu miktar ile oda aidat borcu ve bazı vergi kalemlerini ödemesi kolaylaşacaktır. 'S' Plakaları konusunda ve korsan taşımacılıkla etkin bir mücadele vereceğiz. Benzin istasyonlarıyla anlaşmalar yaparak, şoför esnafın indirimli akaryakıt almasını sağlayacağız" dedi.

Uygun'un ardından söz alan mevcut başkan Nurol Paskal ise, son derece nezaket kuralları içerisinde, diğer adayın eleştirilerini haklı bulduğunu belirterek; "Ancak eleştirmek işin en kolay yolu. Arkadaşımın sıraladığı korsan taşımacılıkla mücadele için ben bir ömür harcadım. Bir başka konu, indirimli akaryakıt konusunda kendisiyle birlikte çalıştığımız dönemde bir hayli mesai harcadık. Ancak özellikle kooperatifler, kendi bölgelerindeki istasyonlarla anlaşma yapmayı tercih ediyor. İndirimli sigorta meselesine gelince, arkadaşlar bu yerelde çözülebilecek bir konu değil. Bu bir genel hükümetin ilgi alanına giren bir konu. Bir ülkenin 16 banksı yabancı şirketlerin elindeyse ve bu bankalar sigorta şirketlerinin finansmanını sağlıyorsa sizlerin yapabileceği fazla bir şey yok. Ben ve yönetimde görev alan arkadaşlarım, konuştuğumuz bu sorunları çözmek için gerçekten yoğun bir mesai harcadık. Yeniden görev verilmesi halinde önümüzdeki dönemde de mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan bir üye de, taşıma güzergahlarının daha düzgün bir şekilde belirlenmesi, 'S' plakalarının sayısının da dondurulmasını istedi. Üyenin isteği üzerine her iki aday kürsüye çıktı ve birbirlerine başarılar diledi. Yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi. 2 ayrı sandıkta gerçekleşen ve 1028 üyenin oy kullandığı seçimlerde 1017 oy geçerli sayılırken, 11 oy çeşitli nedenlerle sebepsiz sayıldı. Geçerli oyların 655'ini alan Paskal göreve devam dedi

Bu sonuçlara göre; Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Nurol Paskal (Başkan), Ayhan Koç, Hasan Akyol, Ali Kayır, İsmet Ünlü, Osman Kırçın, Ahmet Arıcı, Metin Karabıyık ve Nejdet Küçük.

Yedek Yönetim Kurulu ise; Kadir Gün, Dindar Evgeç, Hasan Ali Celen, Coşkun Bilge, Durmuş Genç, Tansel İnceoğlu, Ali Can Demirbacak, İbrahim Şahin ve Erdal Arslan'dan oluştu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milas Şoförler Odasında Pascal Güven Tazeledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement