Muş-İlder'den Ramazan Yardımı - Son Dakika
Yerel

Muş-İlder'den Ramazan Yardımı

Muş-İlder\'den Ramazan Yardımı

Bursa’da faaliyet yürüten Muş İli Kültür Eğitim Kalkındırma Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (MUŞ-İLDER), ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan paketleri dağıttı.

14.06.2017 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da faaliyet yürüten Muş İli Kültür Eğitim Kalkındırma Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (MUŞ-İLDER), ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan paketleri dağıttı.

Bursa'da kapsamlı bir araştırma yürüten MUŞ-İLDER, tespit ettikleri ihtiyaç sahibi aileler için Ramazan paketleri oluşturdu ve hazırlanan paketler tek tek ailelere teslim edildi. Yapılan yardımla ilgili açılama yapan MUŞ-İLDER Başkanı Mehmet Veysi Tutkun, ihtiyaç sahibi ailelerin tespitini yaptıktan sonra kolileri dağıttıklarını söyledi. Tutkun, "Tespit edilen ailelere bir iyilik hareketi, bir dost yumağı, bir sıcak tebessüm olma gayreti ile hareket ettik. MUŞ-İLDER toplumumuzda her türlü iyiliğin ve dürüstlüğün yaygınlaşması için yardımlaşmanın, dayanışmanın kaçınılmaz bir gereklilik olduğu bilinci ve duyarlılığı ile hareket ederek her Ramazan ayında 'Onlar bollukta ve darlıkta infak edenler, öfkelerini yutanlar ve insanları affedenlerdir. Allah iyilik edenleri sever' düsturuyla ihtiyaç sahiplerine sıcak bir el uzatmayı bir sorumluluk olarak görmektedir. İhtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını gidermenin ve onları doyurmanın cehennem azabına karşı bir kalkan olarak gösterildiği İslam dininde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV), 'Bir hurma vermek suretiyle de olsa kendinizi cehennem ateşinden koruyunuz' buyurmuştur. Yeni ve yaşanılabilir bir dünyanın kapılarını ancak hak sahiplerine ihtiyaç duyduklarını ulaştırmakla mümkün olacağı bilinciyle yardımlarımızı devamlı hale getireceğiz" diye konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş-İlder'den Ramazan Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement