Muş'ta Hijyen Eğitiminde Son Gün 5 Temmuz - Son Dakika
Yerel

Muş'ta Hijyen Eğitiminde Son Gün 5 Temmuz

Muş\'ta Hijyen Eğitiminde Son Gün 5 Temmuz

Muş Gıda, Tarım ve İl Hayvancılık Müdürlüğü, hijyen eğitiminde son günün 5 Temmuz 2014 olduğunu hatırlatarak uyarılarda bulundu.

07.06.2014 09:24

Muş Gıda, Tarım ve İl Hayvancılık Müdürlüğü, hijyen eğitiminde son günün 5 Temmuz 2014 olduğunu hatırlatarak uyarılarda bulundu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 05 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe girecek olan 'Hijyen Eğitimi Yönetmeliği' hakkında iş yeri sahipleri ve işletmecileri uyardı. Konu ile ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, "Gıda üretim ve perakende iş yerleri, insani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suların üretimini yapan iş yerleri, kaplıca, hamam, sauna, berber, kuaför, dövme ve pirsing yapılan yerler, masaj ve güzellik salonları ve benzeri yerler, otel, motel, pansiyon ve misafirhane gibi yerler, Komisyon tarafından hijyen eğitimi verilmesi uygun görülen diğer iş kolları hijyen eğitiminden yükümlüdürler" denildi.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Yönetmelik kapsamında eğitim alması gereken iş yerlerinde çalışanların, bizzat çalışıyorlar ise iş yeri sahipleri ve işletenlerinin bulundukları il ilçedeki Halk Eğitimi Merkezleri ve Mesleki Eğitim Merkezlerine müracaat etmeleri gerekmektedir. Katılımcılara eğitimin sonunda "E-Yaygın Otomasyon Sistemi" üzerinden kurs bitirme belgesi verilecektir. Gıda sektörü için alınmış olan bu belge, kişi gıda sektörünün herhangi bir alanında hizmet verdiği sürece geçerli kabul edilecektir. 05 Temmuz 2014 tarihinden sonra yapılacak denetimlerde 'Hijyen Eğitimi Belgesi' almamış olanlar hakkında, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. maddesine göre işlem yapılacaktır. Fiilleri ayrıca suç oluşturmadığı takdirde, eğitim almamış her bir çalışan ayrı ayrı aykırılık olarak değerlendirilerek kişi başı 250 ile bin lira arasında cezai işlem uygulanması öngörülmektedir." - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş'ta Hijyen Eğitiminde Son Gün 5 Temmuz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement