Mustafa Karataş: "Birbirinizi Sevmek İçin Selamı Yayın" - Son Dakika
Yerel

Mustafa Karataş: "Birbirinizi Sevmek İçin Selamı Yayın"

Mustafa Karataş: "Birbirinizi Sevmek İçin Selamı Yayın"

Prof. Dr. Mustafa Karataş, Hz. Muhammed’in (SAV) "Tanıdık, tanımadık herkese selam vermek imanın kemalindendir’’ sözünü hatırlatarak, insanların birbirini sevmesi için selamı yayması gerektiğini söyledi.

21.10.2015 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Prof. Dr. Mustafa Karataş, Hz. Muhammed'in (SAV) "Tanıdık, tanımadık herkese selam vermek imanın kemalindendir" sözünü hatırlatarak, insanların birbirini sevmesi için selamı yayması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Mustafa Karataş, "Peygamberimizin (SAV) Aynasında Birlik ve Kardeşlik İlişkisi" konulu söyleşide Küçükçekmeceli vatandaşlarla buluştu. Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen programda konuşan Karataş, birlik ve beraberlik mesajı verdi. İnsanların İslam dininin emrettiği şekilde kardeş gibi yaşaması gerektiğini belirten Karataş, "Nerede güzel bir coğrafya varsa vahşi Batı orayı sömürüyor. Bunlar perde arkasından maşalar bulup ortalığı kana buluyorlar. Bir yerde bir çatışma varsa orada dış güçlerin etkisi vardır" dedi.

Karataş sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Malına, canına, namusuna saldırı olmadığı sürece siz kardeşsiniz. Allah-ü Teala yapılırsa kardeşliği bozacak 6 madde sayıyor. Bunlar, 1'inci alaya almamak, 2'nci birbirini fitlememek, 3'üncü birbirinize kötü lakaplar takmamak, 4'üncü önyargılı olmamak-zandan kaçınmak, 5'inci ayıp araştırmamak, 6'ncı gıybet yapmamak."

"BİRBİRİNİZİ SEVMEK İÇİN SELAMI YAYIN"

Peygamber Efendimizin (SAV) "İman etmedikçe cennete giremezsiniz; birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olmazsınız" hadisini de hatırlatan Karataş, Hz. Muhammed'in (SAV) "Tanıdık, tanımadık herkese selam vermek imanın kemalindendir" sözünü de hatırlatarak, insanların birbirini sevmesi için selamı yayması gerektiğini söyledi.

Müslümanların birbirlerini kusurlarıyla sevmesi gerektiğini kaydeden Karataş, "Yeni hicri yılımız mübarek olsun. İslam alemine barış getirsin" dedi. Karataş, sözlerini dua ederek bitirdi.

Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Çevik, program sonunda Karataş'a teşekkür ederek, çiçek takdim etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mustafa Karataş: 'Birbirinizi Sevmek İçin Selamı Yayın' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement