Nilüfer Köylerine Yangın Tankeri Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Nilüfer Köylerine Yangın Tankeri Dağıtıldı

Nilüfer Köylerine Yangın Tankeri Dağıtıldı

Nilüfer Kaymakamlığı, ilçe sınırları içinde bulunan bütün köylere yangın söndürme tankeri hibe etti.

24.12.2013 14:02

Nilüfer Kaymakamlığı, ilçe sınırları içinde bulunan bütün köylere yangın söndürme tankeri hibe etti.

Kaymakamlık tarafından yaptırılan sulama ve yangın söndürme tankerleri 22 köye dağıtıldı. Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç, Hidrosan şirketinin müdürü Saim Kaya ve 22 köyün muhtarları teslim töreninde hazır bulundu. 50-60 metre yüksekliğe kadar tazyikli su çıkartabilen tankerin hortumu 100 metreye kadar uzayabiliyor.

Nilüfer Kaymakamı Mustafa kılıç, "Tankerleri kullanacak kişiler bilgilendirilecek. Bu köylerimizin birçoğu orman köyü. Ufak orman yangınları veya köylerde çıkabilecek küçük çaplı yangınlara anında müdahale edilecek. İtfaiyenin bu tür yangınlara müdahalesi biraz zaman alabiliyor. Yangına başlangıçta müdahale çok önemli. Bu tankerleri köylerimizin hizmetine sunuyoruz. Bu cihazlar muhtarlarımız tarafından kullanılacak. Yangın büyümeden söndürülecek. Her köye tanker veriyoruz" dedi.

Herhangi bir yangında ilk müdahalenin çok önemi olduğunu söyleyen Saim Kaya ise, "Yangına ilk müdahale çok mühim. Bununla 100 metre mesafeye su sıkabileceksiniz. Çünkü üzerinde 100 metre kadar uzayabilen hortumlar var. Traktörün ve itfaiyenin giremediği dar sokaklarda yangınlara bununla müdahale edeceksiniz" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nilüfer Köylerine Yangın Tankeri Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement