Nizip Bahar Şenliği'nde 'Ses, Söz, Ezgi' Programı - Son Dakika
Yerel

Nizip Bahar Şenliği'nde 'Ses, Söz, Ezgi' Programı

Nizip Bahar Şenliği\'nde \'Ses, Söz, Ezgi\' Programı

'Nizip 3.Geleneksel Kültür, Spor ve Bahar Şenliği' etkinlikleri kapsamında, Gaziantep Üniversitesi Nizip Eğitim Fakültesi konferans salonunda İLESAM Gaziantep Şubesi tarafından 'Belkıs Şiir Akşamları' programı gerçekleştirildi.

24.05.2013 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Nizip 3. Geleneksel Kültür, Spor ve Bahar Şenliği' etkinlikleri kapsamında, Gaziantep Üniversitesi Nizip Eğitim Fakültesi konferans salonunda İLESAM Gaziantep Şubesi tarafından 'Belkıs Şiir Akşamları' programı gerçekleştirildi.

Ses, Söz, Ezgi programına İLESAM Gaziantep Şubesi Başkanı Eğitimci-Yazar Muhittin Arar, Eğitimci-Şair Mehmet Yıldırım Katrancı, Şair Pınar Atay, Şair Mehmet Türkan, Ozan Ümit Can İlhan, öğretim elemanları ve çok sayıda türkü, şiir sevdalısı öğrenci katıldı.

Açılış konuşmasında katılımcılara, eşine yazdığı şiiri okuyarak başlayan Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan, "Bu topraklar biliyorsunuz medeniyetlerin doğduğu topraklardır. Medeniyet insanlarla doğmuştur, insanlarla gelişmiştir ve devam edecektir. Bugün oyunlardan çok kültürle iç içe olacağız. Bizleri kırmayıp davetimizi kabul eden şairlerimize ve ozanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

İLESAM Gaziantep Şube Başkanı Eğitimci-Şair Muhittin Arar ise üniversiteyle halkın birleşmesinin önemli olduğunu belirterek, bu tür faaliyetlerin insana, fikre, eserlere yeniden bakış kazandırdığını söyleyerek, Prof. Dr. Mehmet Özaslan'a Nizip Bahar Şenlikleri kapsamında davet edildikleri için duyduğu memnuniyeti ifade etti.

'Gücüm yetmiyor bu deli gönlüme', 'sevda yüklü duygularım' gibi kendi türkü ve bestelerini söyleyen halk ozanı Ümit Can İlhan, ayrıca bilinen barak yöresi ve Karacaoğlan türkülerini de öğrencilerle birlikte söyledi. Eğitimci-Şair Mehmet Yıldırım Katrancı "Bizlerin geleceği sizlersiniz. Ümidimiz sizlersiniz. Okuyun, okumasanız cehalet gelir bizlerin canımızı okur" diyerek öğrencilere nasihatlerde bulundu.

Şair Mehmet Türkan ve Şair Pınar Atay ise, son kitaplarından bazı şiirleri okudular ve öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. İLESAM'ın en küçük şairi ve henüz 10 yaşında olan, kendi yazdığı şiirlerini okuyan Muhammed Yıldırım ise, öğrenciler tarafından ayakta alkışlandı. Programın sonunda Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan tarafından, İLESAM Gaziantep Şube Başkanı Eğitimci-Şair Muhittin Arar'a plaket takdim etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nizip Bahar Şenliği'nde 'Ses, Söz, Ezgi' Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement