Öğrenciler "İlahi-rap" Grubu Kurdu - Son Dakika
Yerel

Öğrenciler "İlahi-rap" Grubu Kurdu

Eyüp Elevülü - Ordu'da üç öğrenci, ilahi ile rap müziği bir araya getirerek yaşıtlarına din sevgisi aşılamayı hedefliyor.

04.05.2013 11:54

Eyüp Elevülü - Ordu'da üç öğrenci, ilahi ile rap müziği bir araya getirerek yaşıtlarına din sevgisi aşılamayı hedefliyor.

Ordu İmam Hatip Lisesi'nde öğrenim gören üç öğrenci, 6 yıldır rap müzikle ilgileniyor. Okul tarafından Kutlu Doğum Haftası'nda gerçekleştirilen programda

"ilahi-rap" müziği hazırlayan öğrenciler, gördükleri ilgiyle albüm çalışmalarına başladı. Grupta bir kişi ilahi, iki kişi ise rap okuyor.

"Grup Mecma" adıyla bir araya gelen öğrenciler, 12 eserden oluşacak albüm hazırlıyor. İki ay sonra müzikseverlerin beğenisine sunulacak albümden elde edecekleri gelirin bir kısmı ise Arakan'da yardıma muhtaç Müslümanlara bağışlanacak.

Grup üyelerinden 11'inci sınıf öğrencisi Kerim Özata (17), AA muhabirine, Kutlu Doğum Haftası'nda yaptıkları "ilahi-rap" müzikle beğeni kazandıklarını söyledi.

Gördükleri ilgi sonrasında yaptıkları müziği albüme taşımaya karar verdiklerini anlatan Özata, "12 parçadan oluşan bir albüm yapıyoruz. İnşallah 2 ay sonra bu albümü çıkarmayı planlıyoruz. Bu anlamda da yaşıtlarımıza din sevgisini aşılamayı hedefliyoruz. Ayrıca albümden kazanacağımız gelirin bir kısmını da Arakan'da yardıma muhtaç Müslüman kardeşlerimize bağışlayacağız" dedi.

-Albüm için öğretmenler destek veriyor-

Grup üyesi 12'nci sınıf öğrencisi Kemal Aydemir (21) ise albüm çalışmalarında kendilerine verilen destekten dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, öğretmenlerinin ve okul müdürünün desteğine teşekkür etti.

Grupta ilahileri okuyan 11'inci sınıf öğrencisi Muhammet Ünlü (17) de ilahiyi rap ile birleştirerek insanlara sevdirmeye çalıştıklarını belirterek, "Bu anlamda bir yola çıktık. Umarım herkese ilahiyi sevdiririz" diye konuştu.

Ordu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Akkoz, öğrencilerin sunduğu eserleri çok beğendiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimiz yaptıkları müzikle insanlığa hizmet etmek istediklerini belirtti. Ayrıca yapacakları albüm sonrası elde edecekleri geliri önemli bir yerde kullanacaklar. Böylece hazırlanan albümle insanlığa hizmet edilecek. Bu durum da bizleri çok mutlu etti. Öğrencilerimize destek veriyoruz. Bu yolda öğrencilerimize başarılar diliyorum."

Yayıncı: Orhan Topal - ORDU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Öğrenciler 'İlahi-rap' Grubu Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement