Öğrencilerden Örnek Davranış - Son Dakika
Yerel

Öğrencilerden Örnek Davranış

Öğrencilerden Örnek Davranış

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 2. öğretim üçüncü sınıf öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında engelli vatandaşa tekerlekli sandalye verdiler.

29.04.2014 13:51

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 2. öğretim üçüncü sınıf öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında engelli vatandaşa tekerlekli sandalye verdiler.

'Engelleri Birlikte Aşalım' adlı proje kapsamında Muş Sevgi Engelliler Derneği'yle iletişime geçen Filiz Durmaz, Yüksel Ugar, Sevda Baştür, Elif Çelik ve Medine Demir isimli öğrenciler, proje kapsamında tekerlekli sandalye hediye edecekleri engelli bir vatandaşın belirlenmesini istediler. Derneğin önerisi üzerine Sadettin Şavlı'ya tekerlekli sandalye hediye edecek olan öğrenciler, Sevgi Engelliler Derneği'ni ziyaret ettiler. Burada öğrencilere teşekkür eden Sevgi Engelliler Derneği Başkanı Turgut Korkmaz, bu tür projelerin engelliler için çok önemli olduğunu söyledi. Tekerlekli sandalyenin engelli bireyler için çok önemli olduğunu dile getiren Turgut Korkmaz; "Bazı engelli bireylerimiz, maddi durumlarının düşük olmasından dolayı tekerlekli sandalye alamıyor. Durum böyle olunca da o bireyimiz adeta hapis hayatı yaşıyor. Tekerlekli sandalye engelli bireyler için özgürlüktür. Çünkü tekerlekli sandalye olmadığı zaman adeta hapis hayatı yaşıyor. Öğrencilerimizin bu projesi bizleri çok duygulandırdı. Umut ediyoruz ki, öğrencilerin bu davranışı herkese örnek olur ve engellilerimize destek verirler" dedi.

Öğrenci grubu adına açıklama yapan Filiz Durmaz isimli öğrenci ise, Toplum Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında 'Engelleri Birlikte Aşalım Projesi' başlattıklarını söyledi. Proje kapsamında engelli bir bireye tekerlekli sandalye hediye etmeyi kararlaştırdıklarını ifade eden Filiz Durmaz; "Bu kapsamda Sevgi Engelliler Derneği'ni ziyaret ettik ve projeyi kendileriyle paylaştık. Derneğin önerisi üzerine engelli vatandaşımız Sadettin Şavlı'ya tekerlekli sandalye hediye ettik" dedi.

Hocaları Yrd. Doç. Dr. Adnan Çetin'e teşekkür eden Filiz Durmaz; "Hocamız sayesinde engellilerimizle bir araya gelme ve onları daha iyi anlama fırsatımız oluştu. Şayet bu proje olmasa, belki de engellileri hiçbir zaman ziyaret etmez veya tanıma fırsatımız olmazdı. Engellileri daha iyi anlayan öğrenciler olarak engelli vatandaşlarımıza yönelik çalışmalarımız devam edecektir. Bize engelli bireylerimizi daha iyi anlamamıza vesile olan hocamız Yrd. Doç. Dr. Adnan Çetin'e arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler kendi imkanlarıyla satın aldıkları tekerlekli sandalyeyi, bedensel engelli Sadettin Şavlı'ya hediye ettiler. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrencilerden Örnek Davranış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement