Öğretmenlere "Diş Bilgisi" - Son Dakika
Yerel

Öğretmenlere "Diş Bilgisi"

Öğretmenlere "Diş Bilgisi"

Ünye Toplum Sağlığı Merkezi Diş Hekimi Seyfettin Sarıçam, Ünye’de görev yapan öğretmenlere yönelik "Diş Hekiminden Tavsiyeler" konulu seminer düzenledi.

10.09.2015 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünye Toplum Sağlığı Merkezi Diş Hekimi Seyfettin Sarıçam, Ünye'de görev yapan öğretmenlere yönelik "Diş Hekiminden Tavsiyeler" konulu seminer düzenledi.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminere konuşmacı olarak katılan Ünye Toplum Sağlığı Merkezi Diş Hekimi Seyfettin Sarıçam, önemli tavsiyelerde bulundu.

Sağlıklı ve güzel görünen dişlere sahip olmak için ilk yapılması gerekenin diş hekimine gidip muayene olmak olduğunu belirten Diş Hekimi Seyfettin Sarıçam; "Çürüğünüz, diştaşınız yoksa da muayene gidin. Çürüğünüz yok sanırsınız ama detaylı bir muayene olmadan çürük fark edilmez. Başlayan bir çürüğü de diş fırçalamakla durduramazsınız, tedavi olmanız gerekir. Tedavilerinizi ertelemeyin. Tedavileri ertelemek bazen tedavi maliyetini 20 kat arttırır" dedi.

Dişlerin her gün düzenli olarak fırçalanması ve diş ipi kullanılması gerektiğini belirten Sarıçam, gece tükürük salgılanması durduğu için tükürün dişi yıkama desteğinin gece oluşmadığını ve bakterilerin daha rahat dişe etki ettiğini söyleyerek, gün içinde en önemli olan fırçalamanın gece yatmadan önce yapılan fırçalama olduğunu belirtti.

Bebeklerin biberonuna şekerli besinler ve bisküviler koyup gece bu biberonla beslenmemesi gerektiğini belirten Sarıçam; "Bebeklerde ön dişlerin en tehlikeli düşmanı bu biberonlardır. Bebeklerin süt dişleri çıkar çıkmaz korumaya alınmalıdır. Serçe parmağınıza temiz bir bez dolayıp dişlerini temizleyin. Bunu yapamıyorsanız, bebeğinize sık sık elma, havuç, salatalık, peynir gibi dişlere yapışan gıdaları uzaklaştıran yiyeceklerden verin" diye konuştu.

Sarıçam diş temizleme konusunda ise şu bilgileri aktardı; "Diş taşı temizliği dişlere faydalıdır. Diş fırçası kesinlikle ortak kullanılmaz. Diş tozlarını kullanmayın. Çok ucuz olmamak kaydıyla piyasada bulunan herhangi bir macun ve sıradan bir fırçayla dişlerinizi mükemmel bir şekilde temizleyebilirsiniz. Diş minesi kristal yapıdadır. Çok sert olmasıyla birlikte son derece kırılgan bir yapıya sahiptir. Dişlerle fındık, ceviz kabuğu kırmayın." - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğretmenlere 'Diş Bilgisi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement