Öndeş."Kilis - Polateli Şahinbey Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yer Seçim Komisyonu... - Son Dakika
Yerel

Öndeş."Kilis - Polateli Şahinbey Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yer Seçim Komisyonu...

Öndeş."Kilis - Polateli Şahinbey Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yer Seçim Komisyonu...

Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Erdal Öndeş, Kilis-Polateli Şahinbey Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yer Seçim Komisyonu'nun Kilis'e geleceğini söyledi.

11.09.2013 17:43

Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Erdal Öndeş, Kilis- Polateli Şahinbey Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yer Seçim Komisyonu'nun Kilis'e geleceğini söyledi.

Konuya ilişkin açıklama yapan KİTSO Başkanı Öndeş, "Bilindiği üzere Kilis Polateli ilçemiz sınırları içerisinde, Ömeroğlu, Karakıl ve Ürünlü Köyleri mevkiinde, Hazianeye ait 1990 hektar arazi üzerinde, 'Kilis Polateli Şahinbey Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi' adı altında yeni bir Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışmalar başlatıldı" dedi.

Öndeş, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Yer seçim çalışmalarının başlatılması için 18 Mart 2013 tarihinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına başvuruda bulunulmuş idi. Bu defa Kilis Polateli Şahinbey Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Etüt Çalışmasını yapmak üzere 13 Ağustos 2013 tarihinde ilimize gelen ve 3 gün boyunca arazi üzerinde çalışmalarda bulunan uzmanlar Etüt Raporunu hazırlayarak Bakanlığa sundular. Etüt çalışmasının sonucunu olumlu karşılayan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü Kilis Polateli Şahinbey Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin yer seçimini yapmak üzere Yer Seçimi Komisyonu kurulmasına karar verdi. Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü, kurulacak Yer Seçim Komisyonuna temsilci bildirmeleri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Botaş Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Kilis Valiliği,Kilis İl Özel İdaresi Polateli Belediye Başkanlığı'na 6 Ekim 2013 tarih ve 3165 sayılı yazı ile bildirimde bulundu. Oluşturulacak yer seçim komisyonu 3 Ekim 2013 tarihinde ilimize gelerek saat 10.00'da Kilis Ticaret ve Sanayi Odası'nda toplanacaktır. Daha sonra arazi üzerinde çalışmalarını tamamlayarak her kurum kendi alanı ile ilgili rapor verecektir. İnşallah 3 Ekim 2013 tarihinde Kilis Polateli Şahinbey Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin kesin yer tespiti yapılmış olacak ve OSB'nin kurulması ile ilgili çok önemli bir aşama geçilmiş olacaktır." - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öndeş.'Kilis - Polateli Şahinbey Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yer Seçim Komisyonu... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement