Ordu Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Mehmet Döktür, Ordulu işverenlerin, beş ayrı meslek dalında eleman bulmakta zorluk çektiklerini bildirdi.
Döktür, yaptığı yazılı açıklamada, iş yerlerini ziyaret ederek, işverenlerle hangi alanlarda eleman sıkıntısı çektikleri yönünde görüşmeler yaptıklarını belirtti.
Açıklamasında yaptıkları görüşmeler neticesinde işverenlerin en çok dikiş makinesi operatörü, kumaş-beden işçisi, satış elemanı, iş makinesi operatörü ve garson elemanı bulmakta zorluk çektiklerinin belirlendiğini ifade eden Döktür, şunları kaydetti:
"Diğer taraftan bu kapsamda görüşülen işverenlerin yüzde 45,9'u ilgili meslekte eleman yok, yüzde 56,8'i beceriye, niteliğe sahip eleman yok, yüzde 44,3'ü iş tecrübesine sahip eleman yok, yüzde 17,3'ü çalışma ortam ve koşullarının beğenilmemesi, yüzde 9,1'i ise önerilen ücretin az bulunması gibi nedenlerden dolayı eleman bulmakta zorluk çektiklerini belirtmişlerdir"
Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu
Yayıncı: Hüseyin Likoğlu - ORDU
Son Dakika › Yerel › Ordu Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Döktür.'Ordulu İşverenlerimiz Beş Ayrı Meslek Dalında Eleman... - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.