Ordu'da En Fazla Yatırım Ulaştırmada - Son Dakika
Yerel

Ordu'da En Fazla Yatırım Ulaştırmada

Ordu\'da En Fazla Yatırım Ulaştırmada

Sektörel gelişmeler ile yatırımları değerlendirmek, sorunları ve çözüm önerilerini ele almak, bu hususlarda kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında yapıldı.

15.07.2016 17:05

Sektörel gelişmeler ile yatırımları değerlendirmek, sorunları ve çözüm önerilerini ele almak, bu hususlarda kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında yapıldı.

Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Vali Yardımcısı Halil Karbuz, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ve yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri katıldı.

Yatırımların yüzde 40'ı tamamlandı

2016 yılında Ordu il genelinde yürütülen projeler ve yatırımların son durumları hakkında bilgi veren Vali İrfan Balkanlıoğlu, "2016 yılı sonu itibariyle ilimizdeki kamu yatırımlarının proje sayısı 339'dur. Toplam proje bedeli yaklaşık 3 Milyar 835 Milyon TL olup, önceki yıllar harcaması 1 Milyar 260 Milyon TL, yılı ödeneği 972 milyon TL ve yıl içi harcaması

306.5 milyon TL'dir. Buna göre yatırımlarda projelerin toplam bedeline göre yüzde 40.85 nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. İlimizde yürütülen 339 adet kamu yatırım projesinden 221 adedi devam eden projeler iken,14 adedi etüt,17 adedi proje, 38 adedi ihale ve 2 adedi sözleşme aşamasındadır. Çeşitli sebeplerle henüz başlanamayan 17 adet proje bulunmaktadır. 30 adet projede ise yüzde 100 fiziki gerçekleşme sağlanarak yatırımlar tamamlanmıştır. İlimizde yatırımlar ağırlıklı olarak; ulaştırma, eğitim, tarım, konut, sağlık, kültür ve turizm, enerji ve diğer kamu hizmetleri sektörlerinde yoğunlaşmaktadır" diye konuştu.

"Halk bazı yatırımları merak ediyor"

Vali Balkanlıoğlu, "Bölge müdürlerimizin burada çeşitli yatırımları var. Halkın genelini ilgilendiren ve devletin büyük yatırımlarını ne zaman bitecek diye herkes merak ediyor. Tam tarihinde biten işler nadir oluyor. Çeşitli nedenlerden dolayı zamanında tamamlanması gereken işler geç bir tarihe kalabiliyor. Yatırımların gecikmesi bazen kurumların koordinasyonsuzluğundan da kaynaklanabiliyor. Son dönemde artık yatırımlar gecikmiyor, zamanında tamamlanabiliyor" diye konuştu.

Vali Balkanlıoğlu, "Kuruluşların birbirleriyle koordinasyon halinde olması, yapılan yatırımların zamanında yaptırılması ve halkın bundan istifade etmesi açısından çok önemlidir. İşin sıkı tutulması iyi koordine edilmesi yaptırımların tam zamanında bitirilmesi, iyi takip edilmesi bir vatandaşlık ve insanlık görevidir" diyerek, bazı tavsiyelerde bulundu.

Yatırım şampiyonu ulaştırma

Koordinasyon Kurulu'nda yapılan açıklamaya göre, 2016 ilk 6 aylık süresi içerisinde en fazla yatırım ulaştırma alanında yapıldı. Buna göre ulaştırma sektöründe tamamlanan 5, devam eden 34, etüt ve proje aşamasında 2 ve çeşitli sebeplerle başlanamayan 1 proje olmak üzere toplamda 42 adet proje bulunuyor. Toplam bedeli 2 milyar 182 milyon TL olan projeler için bugüne kadar toplam 1 milyar 223 milyon TL harcama yapıldı. Buna göre yatırım bedellerinin yüzde 56'sı ödendi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ordu'da En Fazla Yatırım Ulaştırmada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement