Orhaneli'de 500 Kınalı Keklik Doğaya Salındı - Son Dakika
Yerel

Orhaneli'de 500 Kınalı Keklik Doğaya Salındı

Bursa Orman Su İşleri 2.Bölge Müdürlüğü'nün, bozulan doğal dengenin yeniden tesis edilmesi amacı ile başlattığı proje kapsamında, Orhaneli'de 500 kınalı keklik doğaya salındı.

13.08.2012 12:07

Bursa Orman Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğü'nün, bozulan doğal dengenin yeniden tesis edilmesi amacı ile başlattığı proje kapsamında, Orhaneli'de 500 kınalı keklik doğaya salındı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Bursa 2. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Gaziantep üretim istasyonlarında yetiştirilen 500 kınalı keklik, Orhaneli'ye bağlı Argın köyünde ormanlık alanlara bırakıldı.

Program, Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, Orhaneli Kaymakamı Serdar Bakır, Orman Su İşleri 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör, bölge müdürlüğü personeli ve halkın katılımı ile yapıldı.

Gerekli koruyucu önlemlerin alındığı sahada, kekliklerin kolay adapte olmasını sağlayacak imkanlar sağlandı. Doğal su kaynaklarından uzak alanlara yerleştirilen su kaplarının ise avcılar tarafından doldurulması istendi.

Sahaya salınan kekliklerle, sahada doğal olarak var olan kekliklerin yeni bir popülasyon oluşturması ve sahanın, Bursa için önemli bir merkez olması bekleniyor.

Muhabir: Büşra Nur Özcan

Yayıncı: Harun Kaymaz - BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Orhaneli'de 500 Kınalı Keklik Doğaya Salındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement