Ortaca'da Kadir Gecesi Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Ortaca'da Kadir Gecesi Coşkusu

Ortaca\'da Kadir Gecesi Coşkusu

Ortacalı vatandaşlar, Kur'an-ı Kerim'de bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi'ni en iyi şekilde ihya edebilmek için camilere koştu.

04.08.2013 12:58

Ortacalı vatandaşlar, Kur'an-ı Kerim'de bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi'ni en iyi şekilde ihya edebilmek için camilere koştu.

Ortaca merkez ile kasaba ve köylerindeki camilerde kılınan teravih namazına ve düzenlenen mevlit programlarına gençler ve bayanlar da yoğun ilgi gösterdi.

Vatandaşlar, Kadir Gecesi'ni Kur'an-ı Kerim okuyarak, vaaz, mevlit ve ilahi dinleyerek, salat-ü selam getirerek ve dua ederek idrak etti.

Gece münasebetiyle Ortaca İlçe Müftüsü Dr. İbrahim Özler'de Ortaca Merkez Çarşı Camii'nde, "Kadir Gecesi ve Önemi" konulu bir vaaz verdi.

Kur'an-ı Kerim'in, bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi'nde inmeye başladığını hatırlatan Müftü Özler; Geceyi Kur'an okuyarak, kendimiz, tüm insanlık ve İslam alemi için dua ederek aydınlatmak gerektiğine değindi. Bu kutlu zaman dilimlerinin güzel bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğine de dikkat çeken Müftü Özler, her insanın hataları olabileceğini ancak bu özel vakitlerin, kusurların, isyanların ve günahların telafisi adına fırsata çevrilmesini istedi. Ramazan ayını uğurlamaya hazırlanmanın hüznü içerisinde olduklarını da anlatan Özler, bu mübarek ayda kazanılan manevi zenginliği yarınlara taşıyarak hayata yenilik katmak gerektiğini kaydetti. Müftü Özler, Peygamberimiz'in Hz. Aişe'ye tavsiye ettiği "Allah'ım sen affedicisin, affı seversin, beni de affeyle" şeklindeki duasının da devamlı bir şekilde tekrar edilmesi gerektiğini vurguladı.

Müftü Özler vaazını, Kadir Gecesi'nin başta Ortacalıların, tüm insanlığın ve İslam dünyasının daha güzel bir geleceğe kavuşması ile affa vesile olmasını niyaz ettiği dualarla sona erdirdi.

Daha sonra, kılınan teravih namazının ardından hatim duası yapıldı. Program, cami içerisinde cemaatin hep birlikte birbirlerinin Kadir Gecesi'ni tebrik etmesinden sonra camiden çıkan cemaate yapılan çeşitli ikramlarla sona erdi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ortaca'da Kadir Gecesi Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement