Osm'de Söyleşi Günleri Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Osm'de Söyleşi Günleri Devam Ediyor

Osm\'de Söyleşi Günleri Devam Ediyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen söyleşi günleri devam ediyor.

14.09.2013 15:53

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen söyleşi günleri devam ediyor.

Sakaryalı Yazar Selim Gündüzalp her cuma sanatseverler ile buluşarak, sanat ve edebiyat sohbetleri gerçekleştiriyor. 'Gençlerle Baş Başa' konulu söyleşi programı kapsamında, Ofis Sanat Merkezi'nde genç edebiyatseverler ile buluşan Yazar Selim Gündüzalp, "Maddeye değil, manaya yaklaşanlardan olalım. Dünyevi hayatta böbürlenmeye gerek yok. Biz uhreviyatın yolcularıyız. Sadece yaratan tektir. Dünya'da tüm ırklar benzer şeyi yaşar aslında. Hepimiz aynı sonun yolcuları olacağız. Hastalıklar acizliğimizi ortaya koyar. Allah'a daha da yakınlaşırız. Dünya tek kelime ile bir 'tarla'dır. Sıkıntılar ve çalışma tarlada olur. Dünya çalışma yeridir. Bu sohbet buluşmalarımız ile inşallah, hem maddeye hem de manaya karşı durmadan çalışan kullardan oluruz" şeklinde konuştu.

Sohbetinin devamında vicdan konusuna da değinen Gündüzalp, "Göz, nasıl ki siyah ve beyazı ayırıyorsa; vicdan da o şekilde çalışır. Pusulamız bozulmamış ise vicdan, o pusula ile ayrımını yapacaktır. Merdümgirizlik; insandan kaçan kimse demektir. Ancak merdümgirizlik, insanın içerisinde olmalıdır. İnsan gösterişten uzak, sade olmalıdır. İnsan kendisini gösterecekse, Allah'a göstermeli. Yok, olan şey zaten 'yok'tur. Var olan bir şey, 'yok' ise o şey aslında vardır. 'Ahmet burada yok deriz' ama Ahmet aslında vardır. Aslında 'Allah yok' diyenler gerçekte 'Allah var' demek istiyor. Sizin yok demenizden biz Allah'ın var olduğunu anlıyoruz. Sizin yok demeniz onun varlığının işaretidir" dedi.

Yazar Selim Gündüzalp'in konuk olduğu 'Gençlerle Baş Başa' konulu söyleşi programı; her Cuma, 15.00-17.00 saatlerinde, Ofis Sanat Merkezi'nde düzenlenmeye devam edecek. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osm'de Söyleşi Günleri Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement