(Özel Haber) Öksüz Öğrenci Evini Kaybetti - Son Dakika
Yerel

(Özel Haber) Öksüz Öğrenci Evini Kaybetti

(Özel Haber) Öksüz Öğrenci Evini Kaybetti

Kastamonu'nun Tosya ilçesi Ortalıca beldesi İlköğretim Okulu öğretmenleri, yangında evini kaybeden bir öğrenciye yardım etti.

26.07.2013 12:25

Kastamonu'nun Tosya ilçesi Ortalıca beldesi İlköğretim Okulu öğretmenleri, yangında evini kaybeden bir öğrenciye yardım etti.

Çorum'un Kargı ilçesine bağlı Bademce köyü Acıkise Mahallesi'nde 29 Mayıs 2013 tarihinde çıkan yangında iki ev yandı. Yaşar Uflaz'a ait evde sabaha karşı bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler Mustafa Uflaz'a ait eve de sıçradı. Kargı ve Tosya Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri ile Kargı Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından müdahale edilen yangın güçlükle söndürüldü. Evler kullanılamaz hale geldi. Ortalıca İlköğretim Okulu ikinci sınıf öğrencisi Akın Karadere ise eğitimden uzak kalma endişesi yaşadı. 10 yaşındaki Akın Karadere'nin, dedesiyle yaşadığı sıkıntıya duyarsız kalmayan öğretmenleri bir yardım kampanyası düzenleyerek öğrencileri Akın Karadere ve dedesine yardım etti. Ortalıca İlköğretim Okulu öğretmenleri, Akın Karadere'nin çok başarılı bir öğrenci olduğunu söyledi.

Öğretmenleri, yaklaşık bir yıl önce annesini trafik kazasında kaybeden öğrencilerinin bir de bu yangın sonrasında yalnız ve eğitimden uzak kalmaması için ellerinden gelen her yardımı ve desteği göstereceklerini söyledi. Köy sakinleri, Ortalıca İlköğretim Okulu öğretmenlerinin göstermiş olduğu bu destek karşısında çok duygulandıklarını söyleyerek tüm hayırsever vatandaşların Akın Karadere'ye yardımı esirgememeleri için talepte bulundu. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel (Özel Haber) Öksüz Öğrenci Evini Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement