Pervari'de Bodur Meyvecilik Projesi - Son Dakika
Yerel

Pervari'de Bodur Meyvecilik Projesi

Pervari\'de Bodur Meyvecilik Projesi

Siirt'in Pervari İlçe Kaymakamlığı, Kırsal Kalkınma ve GAP projeleri kapsamında hazırladığı damlama sulama sistemi ile tam bodur ve yarı bodur elma ve kiraz meyvecilik projeleri geliştirdi.

02.07.2013 12:56

Siirt'in Pervari İlçe Kaymakamlığı, Kırsal Kalkınma ve GAP projeleri kapsamında hazırladığı damlama sulama sistemi ile tam bodur ve yarı bodur elma ve kiraz meyvecilik projeleri geliştirdi.

Perveri İlçe Kaymakamlığı, doğa ve iklim şartlarının bodur meyveciliğe uygun olmasıyla birlikte, hazırlanan tarımsal projeler vatandaşların yeni geçim kaynağı oldu. Pervari'nin terörle anılan imajını değiştirmek istediklerini ifade eden İlçe Kaymakamı Duran Eryılmaz, ilçeyi bodur meyvecilik merkezi haline getirip çiftçilere de yeni gelir kaynağı sağlanacağını söyledi. Kaymakam Eryılmaz, "Pervari ilçemiz çok değişik tarımsal potansiyelleri sahiptir. Büyük meralarımız, arazilerimiz ve zengin bir bitki floryası mevcut. Bu zengin potansiyelli ortaya çıkarmak için vatandaşlarımızla birlikte tarımsal değişik projeleri hayata geçiyoruz. Bu projeleri bilimsel veriler ışığında, toprak tahlilleriyle ve diğer veriler ışığında uyguluyoruz. GAP projeleri kapsamında, 30 bin bodur elma ve kiraz fidanı dağıtıldı. Yüzde 30 vatandaş katkısı sağlanarak gerçekleştirdiğimiz bu projeler vatandaşlardan yoğun bir talep aldı. Bodur elmacılığı ve kirazı yaymamızın amacı, ilçemizin hem iklimi hem toprak özellikleri çok uygun olmasıdır. Çözüm Süreciyle birlikte vatandaşımızın tarım ve hayvancılık projelerine ilgisi arttı. Kaymakamlık olarak, vatandaşımızın elde ettikleri ürünleri hem pazarlamasına, hem bu meyveleri depolaması için, bir soğuk hava deposunu da bu yıl ilçemize kazandıracağız. Böylelikle Pervari ilçemiz, meyvecilik merkezi olma yolunda önemli bir kazanım olacaktır" dedi.

Pervari'deki çiftçiler, uygulanan projelerden yararlanmak için İlçe Kaymakamlığı tarafından bilgilendiriliyor. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pervari'de Bodur Meyvecilik Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement