Ramazan Geceleri Şehzadelerle Renklenecek - Son Dakika
Yerel

Ramazan Geceleri Şehzadelerle Renklenecek

Ramazan Geceleri Şehzadelerle Renklenecek

Henüz ikinci yılını doldurmayan Şehzadeler Belediyesi ikinci Ramazan etkinlikleri hazırlıklarını tamamladı.

10.06.2015 12:10

Henüz ikinci yılını doldurmayan Şehzadeler Belediyesi ikinci Ramazan etkinlikleri hazırlıklarını tamamladı. Ramazan boyunca Manisalılara unutulmaz Ramazan akşamları yaşatmaya hazırlandıklarını kaydeden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, tüm Manisalıların Ramazan ayını kutladı.

Şehzadeler Belediyesinin Ramazan Geceleri programı Manisa Öğretmenevinden düzenlenen bir basın toplantısıyla açıklandı. Toplantıya, Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bilal Demir, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Enes Karataş katıldı.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda dolu dolu bir Ramazan programı hazırladıklarını kaydeden Başkan Çelik, "Nasip olursa bu güzel programlarımızdan Manisa halkı istifade edecek. Ramazan, Şehzadeler'de yaşanır. Doğrudur herkese söylettireceğiz." dedi.

Cumhuriyet meydanında gerçekleştirilecek olan etkinliklerde ikramlar ve iftarların da olacağını anlatan Başkan Çelik, "Cumhuriyet Meydanında her akşam 500 kişiye iftar verilecek. Akşamları Osmanlı kıyafetleri giymiş kişiler tarafından programlar esnasında bin kişilik şerbet ve limonata ikramında bulunulacak. 29 gün boyunca Cumhuriyet Meydanında kurulacak olan sahnede Teravih Namazı öncesi ve sonrası olmak üzere konser, söyleşi, tiyatro, çocuk oyunları, geleneksel temaşa sanatları, sema gösterileri ve benzeri etkinlikler gerçekleştirilecek. Teravih öncesi programlarımız genellikle çocuklarımıza yönelik programlar olacak. Etkinlikler kapsamında 20 adet konser, 2 adet Kur'an ziyafeti olacak. Kur'an ziyafetlerinin birini Türk, birini dünyaca meşhur Mısırlı Abdurrahman Sadien verecek. 3 adet tiyatro gösterimiz iki adet söyleşi ve 29 gün boyunca çocuklarımıza yönelik etkinlikler gerçekleştirilecek" diye konuştu.

Cumhuriyet Meydanının alt kısmında yer alacak olan 65 adet 3x3 ebatlarında sergi çadırları kurulacağını kaydeden Başkan Çelik, ayrıca meydanda çocuklar için bir lunapark ve kafeteryanın da yer alacağını belirtti.

9 MAHALLEDE İFTAR

Ramazan boyunca Cumhuriyet Meydanındaki etkinliklerin yanı sıra 9 mahallede daha etkinlik düzenleyeceklerini açıklayan Başkan Çelik şunları söyledi:

"Bunun dışında daha önce beldeyken mahalleye dönen 9 yerde biner kişilik iftar organizasyonu gerçekleştirilecek. İftar yemeği esnasında da tasavvuf musikisi ekibi sahne alacak, iftardan sonra da çocuklarımıza yönelik tiyatro gösterilerine yer verilecek. Bunun haricinde Valiliğimizin mahallelerimizde organize edeceği iftar programlarına da Şehzadeler Belediyesi olarak destek vereceğiz. Organizasyonların sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesini temin etmiş olacağız."

"Etkinliklerimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum." diyen Başkan Çelik, "İnşallah güzel, dolu dolu, huzur içerisinde bir Ramazan'ı, Ramazan'ın ruhuna uygun, kardeşliğe paylaşmaya uygun etkinlikleri hep birlikte idrak etmiş olacağız. Ben şimdiden tüm hemşehrilerimizin Ramazan ayını tebrik ediyorum. Ramazan birliktir, kardeşliktir, paylaşmaktır, dayanışmadır, sevgidir, muhabbettir. Doya doya tüm hamşehrilerimiz yaşasın." diye konuştu.

Ramazan etkinlikleri kapsamında sadece Cumhuriyet Meydanında stantlar olacağını başka bir yerde stant açılmayacağını kaydeden Başkan Çelik geçtiğimiz yıl MÜSİAD'ın sponsorluğunda verilen iftar programlarının bu yıl farklı hayırseverler tarafından karşılanacağını kaydeden Başkan çelik, hayırseverlerin istemeleri halinde isimlerinin paylaşılacağını ve belediye olarak da kendilerinin Ramazan boyunca vatandaşlara şerbet ve limonata ikramında bulunacaklarını sözlerine ekledi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ramazan Geceleri Şehzadelerle Renklenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement