Ravanda Şenlikleri - Son Dakika
Yerel

Ravanda Şenlikleri

Ravanda Şenlikleri

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Polateli İlçesi Belenözü Köyünde, Hüsnü M.Özyeğin Vakfı tarafından bu yıl ikincisi organize edilen ve Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında düzenlenen Ravanda Şenlikleri'ne katıldı.

06.09.2013 18:16

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Polateli İlçesi Belenözü Köyünde, Hüsnü M. Özyeğin Vakfı tarafından bu yıl ikincisi organize edilen ve Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında düzenlenen Ravanda Şenlikleri'ne katıldı.

Proje saha sorumlusu Levent Taner, proje kapsamında, Musabeyli İlçesine bağlı Dutluca, Koçcagız, Aşağıkalecik, Sabanlı, Gökmusa ve Yeşiloba köyleri ile Polateli İlçesine bağlı Belenözü ve Bektaşoğlu köylerindeki çiftçilerin desteklendiğini ifade ederek, "Keçi yetiştiriciliği ve sertifikalı tohum desteği faaliyetlerinde kırsal kalkınma hedef alınmaktadır. Çiftçilere motivasyon olması amacıyla, proje kapsamındaki köylerde şenlikler düzenlenmektedir" dedi.

Belenözü Köyü'nde düzenlenen şenlik öncesinde, Kilis Karası Üzüm çeşidi ve Kilis Keçisi yarışmasında dereceye giren çiftçiler ödüllendirildi. Kilis Karası Üzüm çeşidinde birinci olan Gökmusa Köyünden Recep Kılıç'a ve Kilis Keçisi alanında birinci olan, Bektaşoğlu Köyünden Ali Çetin'e ödülleri Vali Süleyman Tapsız tarafından verildi.

Kilis Keçisi ile Zeytinyağı, Kilis Karası Üzüm, Zeytinyağlı Sabun gibi Kilis'e özgü ürünlerin tanıtımının iyi yapılması gerektiğini belirten Vali Tapsız, "Kilis'i dünyaya tarihiyle, kültürüyle en iyi şekilde anlatmalıyız" dedi.

Yarışmada ikinci olan, Aşağı Kalecik Köyünden Şavkı Yıldırım ve Belenözü Köyünden Feral Yıldırım'a ödüllerini, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Albay Necmi İnce, üçüncü olan Aşağı Kalecik Köyü'nden Ekrem Gültekin ve Duran Kartal'a ise ödüllerini, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat verdi.

'Ravanda'da Yaşam' adlı fotoğraf yarışmasında birinci Tuğba Arslan ile ikinci Eda Ünal'a ödüllerini, Polateli Kaymakamı Mustafa Çiftçiler verdi. Şenliğe katılan misafirlere, yöreye özgü ikramlar yapıldı.

Şenliğe, Vali Süleyman Tapsız, Polateli Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Albay Necmi İnce, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül Kadıoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ravanda Şenlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement