Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Regaib Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.
Üç ayların habercisi olan Regaib Kandili'nin İslam coğrafyasına huzur ve bereket getirmesini dileyen Sekmen, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Regaib Kandili, bizlere hayatın akıp gittiğini ve geride sadece Allah'ın rızasına uygun iyi ve yararlı amellerin kalacağını bir kez daha hatırlatmakta, bitmek bilmeyen arzulardan uzaklaşarak özümüze dönmemizi sağlayacak bir bilinç tazeleme imkanı sunmaktadır. Bu bilinç tazelemenin ve yenilemenin gerçekleşebilmesi için Yüce Allah'a yürekten yönelmek, işlediğimiz hata ve günahlardan dolayı pişmanlık duyarak O'ndan af dilememiz gerekir.
Cenab-ı Mevla, kalbimizin huzuru, arzu ve isteklerimizi, rağbetlerimizi doğruya, iyiye ve faydalı olana yönelmemizi nasip etsin. Bu mübarek gün ve gecelerde kendimizi sorgulamaya ve yüce dinimiz İslam'ın manevi ikliminde gönül huzuru, istikamet ve özgüven kazanmaya, menfaat ve çekişmelerden uzak kalmaya ihtiyacımız daha da artmaktadır. Bu mübarek geceyi fırsat bilerek, küskünlük ve kırgınlıkları, şahsi menfaat duygusunu bir tarafa bırakıp sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının devam etmesi, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin daha da güçlenmesi için dua edelim. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin, soydaş ve dindaşlarımızın Regaib Kandili'ni tebrik ediyor, bu gecenin İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna, bütün Müslümanların tevbe ve dualarının kabul edilerek, arınma ve affedilmelerine vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum."
Son Dakika › Yerel › Regaip Kandili - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?