Safranbolu Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Maya takvimine göre 21 Aralık'ta kıyamet kopacağı iddiasıyla ilgili "Herkes umumi kıyametten önce kendi şahsi kıyametini düşünmelidir" dedi.
Yılmaztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, kıyametin tarih boyunca insanların üzerinde en çok kafa yorup merak ettikleri hususlardan birisi olduğunu söyledi.
Yaşayan her canlının, her gün kendi kıyameti olan ölümüne bir adım daha yaklaştığını belirten Yılmaztürk, şunları kaydetti:
"Aslında herkes umumi kıyametten önce kendi şahsi kıyametini düşünmelidir. Hz. Muhammed ahir zaman peygamberidir. Onun dünyaya teşrifi başlı başına kıyamet alametidir. İnsanlık Hz. Peygamberden sonra kıyameti çok daha yakınında hissetmiştir. Kur'an-ı Kerim'e baktığımızda tıpkı insanın ne zaman öleceğinin gizli tutulması gibi kıyametin zamanının da hikmete binaen gizli tutulduğunu görüyoruz. Kıyamet veya ölüm zamanı gizli tutulmasaydı, insanlık tamamen donuklaşır, hiçbir üretim ve faaliyet olmaz herkes ölümü beklerdi. Bu açıdan kıyametin gizliliği insanlık için büyük bir nimettir."
Muhabir: Ahmet Özler
Yayıncı: Sinan Özmüş - KARABÜK
Son Dakika › Yerel › Safranbolu Müftüsü Yılmaztürk Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.