Sakarya'da Dünya Tüberküloz Günü Sempozyumu - Son Dakika
Yerel

Sakarya'da Dünya Tüberküloz Günü Sempozyumu

Sakarya\'da Dünya Tüberküloz Günü Sempozyumu

“24 Mart Dünya Tüberküloz Günü” nedeniyle Sakarya Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi iş birliği ile düzenlenen “Tüberkülozu Durduralım” konulu sempozyum gerçekleştirildi.

26.03.2014 11:25

"24 Mart Dünya Tüberküloz Günü" nedeniyle Sakarya Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi iş birliği ile düzenlenen "Tüberkülozu Durduralım" konulu sempozyum gerçekleştirildi.

Serdivan Belediyesi Kongre Merkezinde gerçekleştirilen sempozyuma, Halk Sağlığı Müdürlüğü idarecileri ve çalışanları, 16 ilçenin toplum sağlığı merkezlerinin sorumlu hekimleri, verem savaş birimi hekimleri ve çalışanları ile 90 aile sağlığı merkezini temsilen aile sağlığı merkezi sorumlu hekimleri katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını gerçekleştiren Sakarya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aydın Erdoğan tüberkülozun tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu, son on yıl içinde görülme sıklığını giderek azalan bir hastalık olmasına rağmen tüberküloz hastalığının hala tüm dünyadaki önemli halk sağlığı sorunları arasında yer aldığını ifade etti.

Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından ortaklaşa olarak gerçekleştirilen sempozyumun ilk konuşmacısı olan Adapazarı Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi ve İl Tüberküloz Koordinatörü Uzm. Dr. Tekin Ulaş Karatepe, "Tüberküloz Epidemiyolojisi ve Sakarya" adlı sunumunu gerçekleştirdi. Sempozyumun ikinci konuşmacısı olan Doç. Dr. Ahmet Özbek "Tüberküloz Mikrobiyolojisi ve İmmunolojisi" hakkında katılımcılara bilgi verdi. Birinci oturumun son konuşmacısı olan Prof. Dr. Mustafa Altındiş ise "Tüberküloz tanısındaki yenilikler" hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Sempozyumun 2. oturumunda "Tüberkülozda Klinik Yaklaşım" konulu sunumun yapan Yrd. Doç. Dr. Yusuf Aydemir'in sunumunu takiben Adapazarı Toplum Sağlığı Merkezi Verem Savaş Birimi Hekimi Fulya Delen tarafından, "Tüberküloz tedavisinde ve takibinde yaşanan güçlükler" konulu sunum gerçekleştirildi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sakarya'da Dünya Tüberküloz Günü Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement