Sakarya'daki 2B Arazilerinin Satışlarına 26 Temmuz'da Başlanıyor - Son Dakika
Yerel

Sakarya'daki 2B Arazilerinin Satışlarına 26 Temmuz'da Başlanıyor

Sakarya\'daki 2B Arazilerinin Satışlarına 26 Temmuz\'da Başlanıyor

Sakarya Defterdarı Ali Sormaz, 29 bin hektar 2B alanı bulunan Sakarya'da, şimdiye kadar kendilerine 1886 müracaat olduğunu ancak bu rakamın yetersiz olduğunu söyledi.

17.07.2012 11:15  Güncelleme: 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Defterdarı Ali Sormaz, 29 bin hektar 2B alanı bulunan Sakarya'da, kalan 18 bin hektar alanın kadastro güncellemeleri halen devam ettiğini belirterek, şimdiye kadar kendilerine 1886 müracaat olduğunu ancak bu rakamın yetersiz olduğunu söyledi. Sormaz, 26 Temmuz 2012 tarihinden itibaren işlemleri tamamlaman taşınmazların satış işlemlerinin de gerçekleştirileceğini belirtti.

Sakarya Defterdarlığı'nda düzenlediği basın toplantısında konuşan Sakarya Defterdarı Ali Sormaz, "İlimizdeki taşınmazların toplam yüzölçümü 11 bin hektar olup, ilimizde 29 bin hektar 2/b alanı bulunduğundan, kalan 18 bin hektar alanın kadastro güncellemeleri halen devam etmektedir. Güncelleme çalışmalarının tamamlanması durumunda 20 bin adet 2B alanının daha satışa sunulacağı tahmin edilmektedir. İlimizde 2/B arazisi kullanıcılarının satın alma başvuruları İl Merkezinde Defterdarlığımızca İlçelerde ise Malmüdürlüklerimizce alınmaya devam edilmektedir" dedi.

Sormaz, "Kanunun 8. Maddesi kapsamında proje kapsamında değerlendirilmek üzere İlimiz Karasu ilçesi Yalıdere ve Camitepe, Kocaali İlçesi Ağalar ve Yalı, Sapanca İlçesi Uzunkum, Adapazarı Evrenköy köylerindeki 2B taşınmazları TOKİ ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca değerlendirmeye alınmıştır" dedi.

Sormaz, 26 Temmuz 2012 tarihinden itibaren işlemleri tamamlaman taşınmazların satışlarının gerçekleştirileceğini belirtirken, bu süre içinde de başvuruların alınmasına devam edileceğini kaydetti. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sakarya'daki 2B Arazilerinin Satışlarına 26 Temmuz'da Başlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement