Samsun'da 1. Sınıfa 23 Bin Kayıt - Son Dakika
Yerel

Samsun'da 1. Sınıfa 23 Bin Kayıt

Samsun\'da 1. Sınıfa 23 Bin Kayıt

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr.

27.08.2013 10:01

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında 1. sınıfa 23 bininin üzerinde yeni kayıt beklendiğini belirterek, "Okul kayıt dönemlerinde ve okullar açıldığında velilerden hiç bir başlık altında aidat veya bağış alınmayacak" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 66 aylık ila 71 aylık çocukların ilkokula kaydıyla ilgili yeni düzenleme yapmasının ardından, 66, 67 ve 68 aylık çocukların kayıtları velinin isteğine bırakılırken, Samsun'da bu yıl 23 bininin üzerinde, 1 sınıfa yeni kayıt yapılması bekleniyor.

Velinin isteğine bağlı olarak, yapılacak kayıtların sayısında artışın beklenildiğini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, "2013-2014 öğretim yılı 16 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri ise 9-13 Eylül tarihleri arasında oryantasyon eğitimi için okula bir hafta erken gelecekler. Velilerimiz e-okul sisteminde çocuklarının hangi okula kayıt olacaklarını, TC kimlik numaraları ile sorgulayabilecekler. Artık öğrencilerin kayıtları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın linklerinden, nüfusa dayalı sistemle otomatik olarak yapılmaktadır. Yani öğrencimizin ev adresine göre hangi okulda okuyacağı, veliler tarafından bilgisayar ortamında görülebilecek" diye konuştu.

OKULLARA PARA UYARISI

Okul kayıt dönemlerinde ve okullar açıldığında velilerden hiç bir başlık adı altında aidat veya bağış alınmayacağını vurgulayan Cora, "Ayrıca okul aile birliği yönetmeliği ilgili genelge ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bizlere gönderilen yazılar halen yürürlülüktedir. Yönetmeliklere göre de ne yapılması gerekiyorsa, okul müdürlerimiz bunu yapmaktadırlar ve bunu yapmaya devam edecekler" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samsun'da 1. Sınıfa 23 Bin Kayıt - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement