Şarkışla Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri, bilim fuarı açtı.
Lisenin 9. ve 10. sınıf öğrencileri tarafından çeşitli alanlarda projeler geliştirildi. Öğretmenlerin gözetiminde 75 öğrencinin ortaya çıkardığı 21 proje, okulda açılan fuarda sergilendi.
Şarkışla Kaymakamı Davut Gül, Belediye Başkanı Kasım Gültekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Niyazi Kılıç ve Milli Eğitim Şube Müdürü Nimet Galyunoğlu'nun desteğiyle açılan fuarda, elektrik devrelerinden yangının çıkış anı, pratik hayvan besleme kabı gibi çeşitli alanlarda hazırlanan projeler tanıtıldı.
Kaymakam Gül, "Neden Yabancı Dil" standını gezerken öğrencilerle yabancı dilin önemi hakkında sohbet etti. Gül, "Daha iyi bir yabancı dil konuşmak için, öncelikle Türkçeyi çok iyi öğrenmek lazım. Siz Türkçeyi öğrenmediğiniz sürece Avrupa'nın hangi yöresine giderseniz gidin, yabancı dili öğrenemez ve konuşamazsınız. Yabancı dili iyi konuşmak için, önce Türkçeyi tam öğrenmek gerekir" diye konuştu.
Bu çalışmayla, öğrencilerin araştırma ve incelemeye sevk edilmesi amaçlanıyor. Çalışmaların, TÜBİTAK'ın internet sitesinde de paylaşacağı belirtildi. - SİVAS
Son Dakika › Yerel › Şarkışla'da Lise Öğrencilerinden Bilim Fuarı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?