Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü yapılan çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Eğitimsen Şarköy Temsilciliğine üye öğretmenler, Şarköy Kültür ve Sanat Derneği binasında yaptığı etkinlikte şiir ve türküler okundu, kadınların yaşadığı sorunlara dikkat çekmek için kısa film gösterimi sunuldu.
Günün önemine yönelik konuşmayı öğretmen Aydan Cilasun yaparak "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sadece kadınların verdiği bir mücadele değil, aynı zamanda insanlığın verdiği bir sınav olduğunu düşünüyoruz." dedi.
Yapılan etkinlikte, Şevak Tandoğan ve Öznur Sencer, saz grubunun çaldığı türküleri seslendirdi. Salonu dolduran yaşlı genç kadınlar ile çocuklar 'Burçak Tarlası' adlı türküye eşlik etti.
08.03.2013 21: 57: 07
TSI
NNNN - TEKİRDAĞ
Son Dakika › Yerel › Şarköy'de Kadınlar Günü Bir Dizi Etkinlikle Kutlandı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.