Sason Müftüsü Ocakhanoğlu, - Son Dakika
Yerel

Sason Müftüsü Ocakhanoğlu,

Sason Müftüsü Abdulhalık Ocakhanoğlu, "İnsanın korunması gereken temel hak ve özgürlüklerine yönelik işlenen suçlarda cezaların caydırıcı olması gerekir" dedi.

22.02.2015 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sason Müftüsü Abdulhalık Ocakhanoğlu, "İnsanın korunması gereken temel hak ve özgürlüklerine yönelik işlenen suçlarda cezaların caydırıcı olması gerekir" dedi.

Ocakhanoğlu, son günlerinde tartışılan tecavüz ve cinayet konularına ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Bütün ilahi emir ve yasaklar, yaşamı, aklı, malı, dini ve nesli korunmaya yöneliktir. Bütün ilahi tavsiye ve yasaklar gereği kadar toplumda yer bulmalıdır. Aksi taktirde insanın en az bu beş temel hakkını korumanın pek de mümkün olmadığını görüyoruz" diye konuştu.

İslam'da verilen cezaların suç oranını azalttığına değinen Ocakhanoğlu, şunları söyledi:

"İnsanın korunması gereken temel hak ve özgürlüklerine yönelik işlenen suçlarda cezaların caydırıcı olması gerekir, bu suçları işleyenlere verilen cezalar caydırıcı olmadığı için bu suçların azalmadığını yıllarca gördük. İslam ceza hukukuna bakıldığında, bu tür suçları işleyenlere verilen cezalar, idam, kısas, recm ve el kesme cezaları olduğunu görmekteyiz. Bu cezaların gerçek amaçlarına bakıldığında, bu suçları minimize etmeye, suç oranını azaltmaya yönelik verilen cezalar olduğu anlaşılmaktadır."

Ocakhanoğlu, cezaların caydırıcı olmadığı sürece toplumda sorunların yaşanmaya devam edeceğini ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sason Müftüsü Ocakhanoğlu, - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement