Şehit Babasına "Devlet Övünç Madalyası" - Son Dakika
Yerel

Şehit Babasına "Devlet Övünç Madalyası"

Şehit Babasına "Devlet Övünç Madalyası"

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Murat Ustaoğlu'nun babası Cengiz Ustaoğlu'na "Devlet Övünç Madalyası" verildi Vali Özcan: "Tarihine, kahramanlarına değerlerine sahip çıkamayan milletler ayakta kalamazlar"

05.02.2014 17:56

Şırnak'ın Uludere ilçesinde askerleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu şehit olan jandarma uzman çavuş Murat Ustaoğlu'nun babası Cengiz Ustaoğlu'na düzenlenen törenle "Devlet Övünç Madalyası" verildi.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, 100. Yıl Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki törende yaptığı konuşmada, şehit yakınlarının kendileri için her zaman önemli olduğunu söyledi.

"Yaşadığımız topraklarda bizleri bağımsız kılan kişiler şehit ve gaziler" diyen Özcan, şöyle konuştu:

"Gazilik ve şehitlik, bir milleti millet yapan en kutsal değerlerin başında gelmekte olup vatan ve millet için kendini feda etmektir. Tarihine, kahramanlarına değerlerine sahip çıkamayan milletler ayakta kalamazlar. Bin yıllık Türk vatanına göz dikmiş gafillerin oyunlarını, sonsuz vatan ve millet aşkıyla bozan sevgili yavrularımız, bu uğurda göğüslerini siper ederek tereddütsüzce birbirleriyle yarışırcasına, gazilik ve şehitlik mertebesine ulaştılar."

Şehit Murat Ustaoğlu'nun kız kardeşi Ayşe Ustaoğlu ise duygu dolu konuşmasında hiçbir sözün şehitlik ifadesi kadar etkili olmadığını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Vali Vahdettin Özcan, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ustaoğlu'nun baba Cengiz Ustaoğlu'na "Devlet Övünç Madalyası" takdim etti. - Çankırı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şehit Babasına 'Devlet Övünç Madalyası' - Son Dakika


Advertisement