Şehitkamil'deki Ev Hanımları Mutlu - Son Dakika
Yerel

Şehitkamil'deki Ev Hanımları Mutlu

Şehitkamil\'deki Ev Hanımları Mutlu

Şehitkamil belediyesinin açtığı kurslarda eğitim gören ev hanımları hem meslek sahibi oluyor hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor.

06.11.2015 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehitkamil belediyesinin açtığı kurslarda eğitim gören ev hanımları hem meslek sahibi oluyor hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Şehitkamil Belediyesi bünyesinde hizmet veren sosyal tesislerde ev hanımları için dikiş-nakış, iğne oyası, kuaförlük, mefruşat gibi kurslar veriliyor. Kurslarda eğitim gören ev hanımları hem meslek sahibi oluyor hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor. Ev hanımları, öğrenmenin ve üretmenin hazzını yaşıyor. Kurs süresince yapılan ürünler ise yıl sonunda düzenlenen sergilerde satılarak aile bütçesine ek katkı oluşturuyor.

KURSİYERLERİMİZ BOŞA VAKİT GEÇİRMİYOR

Şehitkamil Belediyesi Münif Paşa Sosyal Tesisi Aile Merkezi Mefruşat Öğretmeni Yeşim Alagöz, kurslara katılan ev hanımlarının vakitlerini üreterek değerlendirme şansı bulduğunu ifade etti. Yeni kayıt döneminde yoğun taleple karşılaştıklarını kaydeden Yeşim Alagöz, "Kursumuzda; mefruşat, iğne oyası, tel kırma ve brezilya nakşı öğretilmektedir. Üyelerimizin yoğun talebi oldu. Bu sene daha fazla kursiyerimiz var. Daha güzel ürünler, daha iyi işler çıkaracağımıza eminiz. Hanımlarım kardeşlerimizin arasındaki kaynaşma burada daha iyi oluyor. Daha iyi arkadaşlıklar ediniyorlar. Kursiyerlerimiz, yaptıkları işlerden güzel sergiler açıyorlar. Kursiyerlerimiz, yaptıkları ürünleri sergilerde satabiliyor. Bu şekilde emeklerinin karşılığını alabiliyorlar. Kursiyerlerimiz boşuna vakit geçirmiyorlar. Yaptıkları işlerden güzel ürünler çıkıyor. Geçen yıl, yılsonuna kadar hanımlarımız çok güzel işler yaptı. Yılsonu sergimizde çok güzel işler çıktı. Sergide satışlar yapan kursiyerlerimiz aile bütçelerine katkıda bulundu" diye konuştu.

İŞ ÖĞRENİYORUM

Şehitkamil Belediyesi bünyesinde bulunan sosyal tesislerin, ev hanımlarının hayatına sağladığı faydaya vurgu yapan kursiyer Nuray Altınbay, ise kursa katılması nedeniyle mutluluğunu dile getirdi. Altınbay, "Geçen yıl burada sadece aile eğitimi konusunu içeren seminere katıldım. Çocuklarıma, eşime daha güzel nasıl davranabilirim amacıyla gelmiştim. Daha sonra arkadaşlarımın burada sürekli elişi yaptıklarını, Kuran-ı Kerim dersi aldıklarını, kuaförlük eğitimi aldıklarını gördüm. Hoşuma gitti. Ben de devam edeyim diye düşündüm. Evde boş vakit geçireceğime, mahalle arasında gereksiz muhabbetlere katılacağıma buraya geldim. İş öğreniyorum. Çocuğum da aynı zamanda burada ana sınıfı eğitimi alıyor. Benim için güzel oldu" şeklinde konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehitkamil'deki Ev Hanımları Mutlu - Son Dakika


Advertisement