Serdivan Akademi Yeni Döneme Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Serdivan Akademi Yeni Döneme Başlıyor

Serdivan Akademi Yeni Döneme Başlıyor

Her dönem 20’den fazla branşta açtığı derslerle, bu güne kadar 3 bini aşkın öğrenciye ulaşan Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi’nde (SFSA) yeni dönem başlıyor.

02.11.2015 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Her dönem 20'den fazla branşta açtığı derslerle, bu güne kadar 3 bini aşkın öğrenciye ulaşan Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi'nde (SFSA) yeni dönem başlıyor.

Akademik Kültürel Çalışmalar, Sosyal Kültürel Çalışmalar, Edebi Çalışmalar, Sinema Sanatları, Geleneksel Sanatlar, Yaratıcı Tasarım ve Müzik Akademisi ise SFSA'nın bu dönem 21 farklı branşta açacağı paket programlardan sadece birkaçı. Tayfun Amman, Kenan Gürsoy, Tahsin Görgün, Ahmed Güner Sayar, Süleyman Seyfi Öğün, Cengiz Çakmak, Ömür Ceylan, Doğan Dikmen, Ercan Yılmaz, Ali Vasfi Kurt, Ferdi Koç, Abdullah Uysal, Firdevs Cebeci, Aybars Bora Kahyaoğlu, Tülay Çelik, Orhan Altuğ, Hacı Bekir Kurşunet, Emel Yılmaz, Murat Ertürk, Songül Ergün ve Nevzat Yıldırım gibi her biri alanında kariyer yapmış ve önemli çalışmalara imza atmış ders hocaları da şimdiden yeni dönemde güzel projelere imza atılacağının habercisi gibi.

Yeni dönem çalışmaları ile ilgili bilgi veren Fikir ve Sanat Akademisi yetkilileri; tüm programlarla birlikte bu dönemin geçen dönemlerden en büyük farkının Müzik Akademisi ve Medeniyet Mektebi olacağını ifade ederek; Kenan Gürsoy, Tahsin Görgün ve Ahmed Güner Sayar'ın vereceği medeniyet mektebi derslerine kültürel çalışmalar gruplarından birine giren öğrencilerin katılımının zorunluğu olacağını ayrıca diğer öğrencilerin de bu dersi isterlerse tercih edebileceklerini belirttiler.

Müzik Akademisi'nin ise ileride bir konservatuvara dönüşmesi niyetiyle açılmış bir program olduğunu dile getiren yetkililer; müziğe dair hem teorik hem de pratik derslerin verileceği programın başta Doğan Dikmen olmak üzere alanında yetkin hocalar tarafından yürütüleceği ifade edildi.

Yine bir ilki gerçekleştiren Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi, dersleri düzenli takip ederek makale yazma ve sunum yapma zorunluluğunu gerçekleştiren öğrencilere transkript hazırlıyor. Öğrenciler bir dilekçe ile bölümlerine başvurarak 6 AKTS'lik ders kredisi alabiliyorlar. Akademi'de alınan dersler üniversitede alınmış dersler gibi saydırılabiliyor.

Fikir ve Sanat Akademisi yetkilileri kayıt ve katılım sürecinin işleyişi ile ise şu bilgileri aktardı; "Akademimiz her yıl güz ve bahar dönemi olmak üzere iki dönemde 6'şar haftalık bir program hazırlıyor. Bu program internet sitesinden ilan ediliyor. Katılımcılar internet üzerinden ders seçerek ön başvuru yaptıktan sonra mülakata çağrılıyor. Mülakat sonucu başarılı olanlar ya paket programlara ya da tek ders seçimine yönlendiriyor. Akademimize müracaat etmek isteyenler tüm ders isimleri ve içerikleri ile ilgili bilgiyi www.fikirvesanat.org adresinden edinilebilirler"

2015 Güz Dönemi için internet başvurularının 2 Kasım'dan itibaren alınacağı vurgulanırken, aynı hafta içerisinde mülakatların da başlayacağı belirtildi. Derslerin ise 16 Kasım'da başlayacağı ve toplam 6 hafta sürmesinin hedeflendiği vurgulandı.

Akademi'nin yeni döneminin hayırlı olması temennisinde bulunan Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, verdikleri destekten memnun olduklarını belirterek; "İlk bakışta bir belediyenin hiç de üzerine vazife etmemesi gerektiği düşünülen bu adımlar, bugün birçok kimse tarafından ısrarla yerel yönetimlere tavsiye ediliyor. 2 Kasım itibari ile Ücretsiz programlarımıza, sosyal bilimlere ve sanat dallarına ilgi duyan herkesi bekliyoruz" dedi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Serdivan Akademi Yeni Döneme Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement