Serin: "Eğitimde Tekerlek Tümseği Aştı" - Son Dakika
Yerel

Serin: "Eğitimde Tekerlek Tümseği Aştı"

Serin: "Eğitimde Tekerlek Tümseği Aştı"

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, eğitimde gelinen noktayı değerlendirdi.

03.10.2013 16:03

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, eğitimde gelinen noktayı değerlendirdi. Serin, Gaziantep'te eğitim noktasında tekerleğin tümseği aştığını söyledi.

Medya mensupları ile kahvaltıda buluşan İl Milli Eğitim Müdürü Serin, 2013-2014 eğitim öğretim yılı hazırlıklarını ve projelerini anlattı.

Yeni eğitim öğretim yılına hazır olduklarını belirten Serin, "Herkesin bildiği gibi Gaziantep eğitimde sorunları olan bir ildi. Bu sorunları aşmak için dört yıldır çalışıyoruz. Bugünkü geldiğimiz noktada tekerlek tümseği aşmış durumda diyebilirim. Biraz daha gayretle kaliteli ve çağdaş eğitimde yol alacağız" dedi.

Derslik açığına değinen Ekrem Serin, göreve başladıkları günden bu güne 5 bin dersliği eğitim öğretime kazandırdıklarını kaydetti. Serin, "9 bin 200 olan derslik sayımız şu anda 14 bin dersliği geçmiş durumdadır. Şube sayımız ise 18 bin 359 oldu" diye konuştu.

Geçen yıl öğrenci sayılarının 513 binden 553 bine çıktığını belirten Ekrem Serin, bununla birlikte derslik ihtiyacının da artığını bunu gidermek için büyük gayret gösterdiklerini dile getirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Serin, açıklamalarına şöyle devam etti:

"İlimizde derslik başına düşen öğrenci sayısı dört yıl önce 63, geçen yıl 40 iken bu yıl 39'a düşmüştür. Şehitkamil de geçen yıl 43 iken 41, Şahinbey'de 47 iken 44 öğrenciye düşmüştür. Öğretmenlerin öğrenciyi tanıması, mutlu bir ortamda ders işlemesi ve daha iyi eğitim vermesi için derslik başına düşen öğrenci sayının düşük olması önemlidir.

Gaziantep'te 8 bin 863 lise öğrencisi bu yıl tercihli okullara yerleşemedi. Yerleşemeyen öğrencilerin tamamını meslek liselerine kayıt ettirdik."

Basın toplantısı, Ekrem Serin'in sorulan soruları yanıtlaması ile son buldu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Serin: 'Eğitimde Tekerlek Tümseği Aştı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement