Silvan Meslek Yüsekokulu'ndan Her Okula Bir Sera - Son Dakika
Yerel

Silvan Meslek Yüsekokulu'ndan Her Okula Bir Sera

Silvan Meslek Yüsekokulu\'ndan Her Okula Bir Sera

Dicle Üniversitesi Silvan Meslek Yüksekokulu öğrencileri Çocuk ve Çevre Dersi kapsamında koordinatörlüğünü Orhan Karakoyun’un yaptığı, “Her okula bir bahçe” projesi ile ilçe merkezi ve köylerindeki okullarda küçük bahçeler oluşturdu.

11.05.2016 13:58

Dicle Üniversitesi Silvan Meslek Yüksekokulu öğrencileri Çocuk ve Çevre Dersi kapsamında koordinatörlüğünü Orhan Karakoyun'un yaptığı, "Her okula bir bahçe" projesi ile ilçe merkezi ve köylerindeki okullarda küçük bahçeler oluşturdu.

Karakoyun, geleneksel hale getirdikleri proje ile son üç yılda 4 bin civarında fidan diktiklerini ve bu çalışmalarını her yıl ilkbaharın gelmesi ile devam ettirdiklerini belirtti. Bu yılki projelerinin formatını değiştirip okullarda küçük seralar, bahçeler ve atık malzemeler kullanarak perma bahçeler oluşturduklarını dile getiren Karakoyun, çalışmalarını 10 haftalık bir periyoda yaydıklarını kaydetti. Karakoyun, projelerinin her aşamasına anasınıfı öğrencilerinden lise öğrencilerine kadar tüm seviyelerdeki öğrencileri dahil ettiklerini anlatarak, öğrencilerin kendi yapmış oldukları bahçelere karşı daha hassas olduklarını ifade etti. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silvan Meslek Yüsekokulu'ndan Her Okula Bir Sera - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement