Sinan Mahallesi Rengarenk - Son Dakika
Yerel

Sinan Mahallesi Rengarenk

Sinan Mahallesi Rengarenk

Muratpaşa İlçesi Sinan Mahallesi’nde bulunan çarşısının içindeki park, meydan olarak yeniden düzenlenerek zemini farklı renklerle boyandı.

24.07.2016 10:04

Muratpaşa İlçesi Sinan Mahallesi'nde bulunan çarşısının içindeki park, meydan olarak yeniden düzenlenerek zemini farklı renklerle boyandı.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın talimatıyla ilçe genelinde görüntü kirliğine karşı başlatılan mücadelede önce trafolar tuvale dönüştü. Çalışma kapsamında özellikle parklarda yer alan trafolar, mahallenin ruhuna, dokusuna uygun şekilde boyandı. Tahılpazarı Mahallesi'nde yer alan trafoya buğday hasadı, geleneksel Osmanlı pazarının kurulduğu Meydankavağı Mahallesi'ndeki trafoya geleneksel Osmanlı sokak satıcıları çizildi. Muratpaşa'nın sokak ressamları Mehmet Karasu, Sinan Demir ve boya ustası Hüseyin Özel, tuvallerini trafo duvarlarının ardından şimdi de zemine taşıdı.

Esnaf memnun

Muratpaşa Belediyesi'nin meydan formunda yeniden düzenlendiği Sinan Mahallesi çarşısının ortasında bulunan eski park alanı farklı renklere boyandı. Kentin en eski alışveriş noktalarından biri olan Sinan Mahallesi çarşı esnafı, ilk olan çalışmadan son derece memnun olduğunu dile getirdi. Muratpaşa Belediyesi'nin yaptığı çalışmalarla eski, hareketli günlerine geri döndüğünü belirten esnaflar, "Bu çalışmalar içinde çok büyük olmasa da bir meydan ihtiyacı vardı. Hem bu meydanın yapılması hem de bu meydanın renklerle bambaşka bir görünüme sahip olması farklı ve ilgi çekici oldu" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sinan Mahallesi Rengarenk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement