Sodes Protokolleri İmzalandı - Son Dakika
Yerel

Sodes Protokolleri İmzalandı

Sodes Protokolleri İmzalandı

Muş'ta Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında kabul edilen 58 proje için imza töreni düzenlendi.2012 yılı SODES Projeleri İmza Töreni görkemli bir programla gerçekleştirildi.

08.10.2012 12:18

Muş'ta Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında kabul edilen 58 proje için imza töreni düzenlendi.

2012 yılı SODES Projeleri İmza Töreni görkemli bir programla gerçekleştirildi. Kültür Merkezi'nde SODES Proje Koordinasyon Ofisi tarafından organize edilen imza törenine Vali Ali Çınar, yardımcıları Çetin Kılıç ve Hüseyin Göktürk, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Hamdi Bayar, Baro Başkanı Zahit Söylemez, ilçe kaymakamları, kurum amirleri ve SODES hibe yararlanıcıları katıldı. 'Lale Korosu ile Genç Filizler Yeşerecek Projesi' kapsamında oluşturulan müzik korosunca seslendirilen şarkılarla açılışı yapılan program geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Müzik dinletisinin ardından programda SODES projelerinde yaşanan aksaklıklarla ilgili olarak konuşan SODES Genel Koordinatörü ve Vali Yardımcısı Hüseyin Göktürk, projelerden daha fazla yarar sağlanması ve çalışmaların aksamadan daha düzenli geçekleştirilmesi için uyarılarda bulundu. Beşeri sermayenin gelişimine katkı sağlayan SODES'in yoksullukla mücadelede, göçler sebebiyle toplumdaki uyum konularına ve sosyal yapının sorunlarına çözüm bulmada çok önemli bir etken olduğuna değindi. Göktürk, SODES kapsamında 159 proje için Muş'a 21 milyon lira girdi sağlandığını kaydetti.

Programda daha sonra imza törenine geçildi. Vali Ali Çınar, Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenmesi kararlaştırılan bazı projelerin yürütücüleri ile sözleşme imzaladı. Törenin sonunda SODES'in önemine değinen Vali Ali Çınar, "SODES'te emeği olan herkese teşekkür ediyorum. SODES kapsamında uyguladığımız projeler amaçlarına ulaşacaktır. Bölgemizde, ilimizde, insanlarımız bu projeler sayesinde birinci sınıf onurlu bir şekilde yaşamaktan mutlu olacaklardır. Valilik olarak bu amaçla çalışıyoruz. Projelerimizin başarılı bir şekilde gerçekleştirilerek hayata geçirilmesini temenni ediyorum" diye konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sodes Protokolleri İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement