Somalı Madenciler Yararına Tiyatro - Son Dakika
Yerel

Somalı Madenciler Yararına Tiyatro

Somalı Madenciler Yararına Tiyatro

Mizah Sanatı Derneği Gugulumdakiler Tiyatrosu, sahnelediği oyundan elde ettiği geliri, Soma'daki maden ocağında hayatını kaybeden madencilerin ailelerine bağışladı.

20.08.2014 13:05

Mizah Sanatı Derneği Gugulumdakiler Tiyatrosu, sahnelediği oyundan elde ettiği geliri, Soma'daki maden ocağında hayatını kaybeden madencilerin ailelerine bağışladı.

Trabzon Sanatevi üyesi olan Mizah Sanatı Derneği'nin Gugulumdakiler Tiyatrosu, Tamer Küçük ve Ali Kemal Yılmaz'ın yazdığı, Ali Kemal Yılmaz'ın yönettiği "Biz Bunu Hiç Düşünmemiştik" adlı oyunu, 13 Haziran'da Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde sahneledi.

Mizah Sanatı Derneği, oyundan elde edilen 3 bin lirayı Soma'daki maden kazasında hayatını kaybedenlerin ailelerine yardım amacıyla açılan banka hesabına yatırdı.

Trabzon Sanatevi Başkan Adnan Taç, sanata karşı olan sorumluluğun yanı sıra sosyal sorumluluklar da taşıyan bir dernek olduklarını belirterek, "Hiç de kolay olmayan şartlar altında tiyatro yapıyoruz ancak insan hayatı ve geride kalanların şartlarının daha da zor olduğu bilinciyle hareket ediyoruz. Keşke bu bağışın daha fazlasını yapabilseydik" dedi. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Somalı Madenciler Yararına Tiyatro - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement