Suriyeli Ailelere Yardım - Son Dakika
Yerel

Suriyeli Ailelere Yardım

Suriye'deki iç savaş nedeniyle ülkelerini terk ederek Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesine yerleşen 8 Suriyeli aileye giysi, gıda ve yakacak yardımı yapıldı.

08.01.2016 15:11

Suriye'deki iç savaş nedeniyle ülkelerini  terk ederek Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesine yerleşen 8 Suriyeli aileye giysi, gıda ve yakacak yardımı yapıldı.

Belediye Başkanı Hamdi Erdal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye olarak, Suriyeli aileler için yardım kampanyası başlattıklarını ifade ederek, ilçe halkının kampanya destek verdiğini söyledi.

Toplanan yardımları mahalle muhtarları ile Suriyeli vatandaşlara ulaştırdıklarını belirten Erdal, şöyle devam etti:

"Sosyal belediyecilik kapsamında sorumluklarımızı bilerek, sadece Boğazlıyan insanına değil, aynı zamanda da ihtiyacı olan kardeşlerimize yardım eli uzatalım istedik. Suriye'de devam eden ve katliam boyutuna ulaşan saldırılardan kaçarak ülkemize sığınan ve zor şartlar altında hayatlarını devam ettirme mücadelesi veren Suriyeli sığınmacılar için bir yardım kampanyası başlatıldı. Belediyemiz öncülüğünde ve hayırsever vatandaşların desteğiyle başlatılan kampanya çerçevesinde hazırlanan yardım kolileri ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Açlıkla, kıtlıkla mücadele ediyor. İnsanlar, katliam bir yana soğuktan da ölüyor. Çocukların, bebeklerin ayaklarında çorap yok. Yardımlarımıza sürekli muhtaçlar. Biz, millet olarak, devlet olarak buna sessiz kalmamız, kayıtsız kalmamız mümkün değil."

Erdal, özellikle kışlık şartları dikkate alarak Suriyeli ailelere giysi, yiyecek ve yakacak yardımında bulunduklarını anlatarak, Boğazlıyan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının da ailelere odun, kömür yardımında bulunacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suriyeli Ailelere Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement