Suriyeli Sığınmacılara İftar - Son Dakika
Yerel

Suriyeli Sığınmacılara İftar

Suriyeli Sığınmacılara İftar

Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Kızıltepe'de Suriyeli sığınmacılarla iftar programına katıldı.

14.07.2013 15:13

Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Kızıltepe'de Suriyeli sığınmacılarla iftar programına katıldı. İftar yemeğinde Vali Ahmet Cengiz ve Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık sırada bekleyen Suriyeli sığınmacı ve yardıma muhtaç fakirlere yemek dağıttı.

Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık, iş adamı Süleyman Akdağ ve çok sayıda iş adamıyla beraber Kızıltepe otogar yakınlarında kurulan iftar çadırında Suriyeli sığınmacılarla iftarını açtı. Kızıltepe Kaymakamlığı bünyesinde Başak -Der, Kimse Yok mu Derneği ve İpekyolu Eğitim kurumlarının katkılarıyla açılan iftar çadırı, Ramazan ayı boyunca iftar vermeye devam edecek. Çadırda iftar açan Suriyeli ve yardıma muhtaç ailelerin çocukları ise çocuk oyun alanında oyunlar oynadı.

Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, iftar yemeğinde yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğe vurgu yaparak Mardin'i barış adası olarak tanımladı. Cengiz, birlik ve beraberliği çok önemsediklerini belirterek şöyle konuştu: "Birlik beraberlik kardeşliğin maksimum düzeyde yaşanmasını istiyoruz. Ramazan ayında bu büyülü ortamda Kızıltepeli hemşehrilerimizle beraber olmayı istedim. İlçe kaymakamımız yetkili arkadaşlarımız güzel bir hazırlık yapmışlar. Bu coşkudan biz de hisse almaya geldik kendilerine Kızıltepeli hemşehrilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Mardin'de yüzyıllardır ülkemize barışın ve kültürlerin inançların yaşadığı modern bir il modern bir bölgedir. Biz arzu ediyoruz ki, Mardin barış adası olarak kalsın ve aynı zamanda bölgemize ülkemize dünyaya örnek modern bir kent olsun." - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Suriyeli Sığınmacılara İftar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement