Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Toplantısı Yapıldı

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Toplantısı Yapıldı

Muş Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık İl Komitesi toplantısı gerçekleştirildi.

26.02.2015 09:18

Muş Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık İl Komitesi toplantısı gerçekleştirildi.

Tarımsal danışmanlık ile ilgili konuların ele alındığı Tarımsal Yayım ve Danışmanlık İl Komitesi toplantısı yapıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen İl Teknik Komitesi toplantısına, İl Müdürü Ergün Çolakoğlu başkanlık etti. Toplantıda karşılıklı görüşmeler sonrasında alınan kararlarla ilgili açıklamalarda bulunan İl Müdürü Çolakoğlu, komitenin alınan kararları uygulamaya koymak için gerekli çalışmayı yapacağını vurguladı. Çolakoğlu, "İlimizde Tarımsal Yayım ve Danışmanlık hizmeti verecek, kuruluşlarda istihdam edilecek tarım danışmanları ile serbest tarım danışmanlarının, sertifika türüne göre, ilgili işletme tiplerine hizmet verilmesine karar verilmiştir. Ayrıca Lisans Mezunu Gıda Mühendisliği ve Süt Teknolojisi bölümleri ile ön lisans mezunu gıda teknolojisi, süt ve süt ürünleri teknolojisi, et ve et ürünleri teknolojisi ve et endüstrisi bölümlerinden sertifika alan, tarım danışmanlarının; ilgili bitkisel ve hayvansal ürünlerin işlenmesi ve muhafazasına yönelik faaliyetlerde bulunan tarımsal işletmelere hizmet verilmesi kararlaştırılmıştır. Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri uygulama esasları 18'inci maddenin 1'inci fıkrasında; işletmelerin yıllık olarak belirlenen kontrol sıklıklarının, ilimizin iklim ve coğrafi koşulları dikkate alınarak, aylara göre dağılımının yapılmasında ortak karar alınmıştır. Tarımsal danışmanlık hizmeti veren kuruluşların bürolarında; toplantı yapmaya müsait bir alan ile istihdam edilen yönetici ve tüm tarım danışmanlarına çalışma masalarının yerleşmesine yetecek kadar, çalışma alanı olmasına ve genel olarak büroların mevcut personel durumuna göre alan açısından danışmanlık hizmetlerinin yapılmasına imkan sağlayacak büyüklükte olmaları gerekmektedir. Tarım danışmanlık hizmeti veren kişi ve kuruluşların danışmanlık hizmetini vermeye yetecek kadar araç bulundurmalarına ve ayrıca, bürolarında danışmanlık ihtiyacını karşılayacak yeterli alet ve materyal donanımına sahip olmalarına, tarımsal danışmanlık hizmeti veren kişi ve kuruluşlar tarafından; tarımsal danışmanlık hizmetleri kapsamında yapacakları faaliyetlerin yerini, tarihini, konusunu belirtmek suretiyle, yılda 4 kez 3'er aylık dönemlere ait faaliyet programlarını il yada ilçe müdürlüğüne bildirilmeleri hususu ele alınmıştır. Tarımsal danışmanlık hizmeti veren kişi ve kuruluşların web sitelerini sürekli faal tutmalarını sağlanması için, tarımsal danışmanlık hizmetleri kapsamında yaptıkları faaliyetleri en geç bir ay içerisinde web sitelerinde yayınlayarak, sitelerini her zaman güncel tutmalarına, kararları oy birliği ile alınmıştır" ifadelerini kullandı.

Toplantıya; Ziraat Odası Başkanı Hakim Yıldırım, Pancar Ekiciler Kooperatifi Başkanı Mehmet Ali Seçkin, DKKYB Başkanı Ali Erikli, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Fecri Çiçek, Ziraat Mühendisler Odası İl Temsilcisi Yüksel Akman, Veteriner Hekimler Odası il Temsilcisi Halit Tanrıverdi ve Ziraatçılar Derneği İl Temsilci Mahmut Dizman da katıldı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement