"Taşkın Zararlarını Tarsim Ödeyecek" - Son Dakika
Yerel

"Taşkın Zararlarını Tarsim Ödeyecek"

"Taşkın Zararlarını Tarsim Ödeyecek"

tarafından karşılanacağı belirtildi.

27.04.2013 08:41

Bu yıl meydana gelen aşırı yağışlar sonucu Büyük Menderes Ovası'nda yaşanan taşkında zarar gören çiftçilerin zararlarının Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM)

tarafından karşılanacağı belirtildi.

Koçarlı ilçesinde zarar gören arazileri incelemek üzere Koçarlı İlçesine gelen TARSİM Bölge müdürü Fahri yıldırım Ziraat Odasını ziyaret etti. Taşkın sonucu meydana gelen zararların karşılanacağını belirten Yıldırım, "Sigorta yaptırmayan üreticilerimiz adına üzülüyorum" dedi.

TARSİM

Bölge Müdürü Fahri Yıldırım'a ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Ziraat Odası Başkanı Rıza Arslan, "Menderes taşkını nedeni ile ovamızda 20 bin dönüme toplulaştırmadan buğday dolayı ekim yapıldı.

Çiftçimizin yüzde ellisi TARSİM sigortası yaptırdı. Bölge Müdürümüz Menderes taşkınında bizleri arayarak çiftçinin yanında olduklarını belirttiler. Odamızı ziyaret ederek sorunları yerinde incelemek istediler" dedi.

TARSİM olarak her zaman çiftçilerin yanında olduklarını belirten Bölge Müdürü Yıldırım, "Devlet destekli tarım sigortaları sisteminin üreticiyi korumaya yönelik uygulaması ile doğal afetlerden zarar gören üreticilerin, zararları tarım sigortaları havuzu tarafından karşılanıyor. Şubat ayı içerisinde aşırı yağışlardan dolayı Menderes

Nehrinin taşması sonucu belli bölgelerde hasar oluştu. Şubat ayı içerisinde geçici hasar tespiti yaptık. Kesin hasar tespit çalışmalarımız Mayıs ayı içerisinde yapılacak. Zamanında poliçesini düzenleyen üreticilerimizin hasarları tespit edildikten sonra, zararları ödenecektir. Hasar ödemeleri poliçe bitiş tarihinden sonraki bir aylık süre içinde ödenecektir" dedi.

Yıldırım, Menderes taşkınlarından dolayı geniş bir alanın su içerisinde kaldığını da belirterek, "Sigorta yaptırmayan üreticilerimiz de var. O üreticilerimiz adına üzülüyoruz. Ama bundan sonra zamanında sigortalarını yaptırıp doğal afetlere karşı TARSİM güvencesini almalarıdır. Ben üreticilerin tek güvencesi olan TARSİM sistemine üye olmalarını, keşke dememeleri için, geç kalmamak için zamanında sigorta yaptırmalarını öneriyorum" dedi.

(İK)

27.04.2013 08: 31: 43

TSI

NNNN - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Taşkın Zararlarını Tarsim Ödeyecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement