Tekirdağ'a Macar Evi Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'a Macar Evi Yapılacak

Tekirdağ\'a Macar Evi Yapılacak

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesindeki Rakoçzi Müzesi’nin arkasında bulunan ve Macarlar için önemli olan Mikes Kelemen’in evinin yapılması için çalışmaların başlatıldığı bildirildi.

05.05.2016 17:10

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesindeki Rakoçzi Müzesi'nin arkasında bulunan ve Macarlar için önemli olan Mikes Kelemen'in evinin yapılması için çalışmaların başlatıldığı bildirildi.

Macaristan Cumhuriyeti Turan Vakfı Başkanı Adraj Biro ile Yönetim Kurulu Üyeleri Macaristan Tekirdağ Fahri Konsolosu Erdoğan Erken ve Türk Macar İşadamları Derneği Üyeleriyle beraber Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ı ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnunluğu dile getiren Başkan Albayrak, belediye çalışmalarıyla ilgili bilgiler vererek, Macar konukları 2-5 Haziran tarihlerinde yapılacak Kiraz Festivaline ve Macar Günü etkinliğine davet etti.

Macarlar için çok büyük önemi olan Macar Prensi Rakoçzi Müzesi'nin arkasında bulunan tarihi evleri restore ettirdiklerini belirten Başkan Albayrak, müjdeyi verdi ve o bölgede yine Macarlar için önemli olan Mikes Kelemen'in evinin yapılması için çalışmaların başlatıldığı söyledi.

Tekirdağ'ın Macarların kapısı olduğunu belirten Macaristan Turan Vakfı Derneği Başkanı Adraj Biro, Tekirdağ'da Macar ruhunu yaşadıklarını, Tekirdağ'ı kendi evi gibi gördüklerini söyledi ve Başkan Albayrak'a sevdikleri değerli insanlara taktıkları kemerden taktı.

Başkan Albayrak da, Mikes Kelemen'in mektupları ile Rakoçzi'nin anılarını okudukça aynı duyguları yaşadıklarını belirterek konuklara Tekirdağ'a özgün hediyeler verdi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'a Macar Evi Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement