Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Tekirdağ\'dan Kısa Kısa

Süleymanpaşa'da, Tarımsal Destek ve Danışma Birimi kurulacak.

19.07.2014 12:30

Süleymanpaşa Belediyesi, Tarımsal Destek ve Danışma Birimi kuracak.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tarımsal Destek ve Danışma Birimi'nin kurulması için başlatılan çalışmalar kapsamında düzenlenen toplantıda, kurulması planlanan birimin, ücretsiz olarak tamamen çiftçilerin yüzünü güldürmeye yönelik bir proje olduğunu söyledi.

Proje ile çiftçilere ücretsiz danışmanlık yapılacağını anlatan Eşkinat, "Bu proje ile çiftçimize teknik bilgiler verip ürünlerini daha verimli ve sağlıklı bir şekilde vatandaşlara ulaştırması için danışmanlık yapacağız. Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek tarım ve teknoloji fuarında da tanıtımımızı yapacağız" dedi.

Eşkinat, Süleymanpaşa Belediyesi olarak çiftçilere yönelik sürprizlerin de olacağını ifade ederek, benzer birimler, odalar, üniversiteler ve mühendisler ile iletişime geçip Süleymanpaşa çiftçisi için ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını sözlerine ekledi.

Toplantıya, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Telat Akköse, Süleymanpaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdür Vekili Umut Talayman, Süleymanpaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Peyzaj Mimarı Gülcan Erol ve Ziraat Mühendisi Seda Gökgöz katıldı.

Hayrabolu'da ramazan etkinlikleri

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde, ramazan etkinlikleri kapsamında "Lüleburgaz Trockyablues" müzik grubu konser verdi.

Hayrabolu Belediyesi tarafından Şadırvan Park'ta düzenlenen "Seyirci Korosu" adlı etkinlikte, Balkan ve Trakya şarkılarının yanı sıra Anadolu'ya özgü türküler de seslendirildi.

Bazı seyircilerin de sahneye çıkarak şarkı söylediği gösteri, vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Lüleburgaz Trockyablues Grubu kurucusu İbrahim Metin Baltacı, etkinliğin sonunda yaptığı konuşmada, seyircilerin de etkinlikte sahneye çıkarak şarkı söylemesinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Projenin amacı, emek vermiş bestecilerimizi ve unutulmaz sesleriyle gönüllerimizde yer eden kıymetli sanatkarlarımızı anmak. Bugün 'popüler kültür' içinde unutulmaya yüz tutmuş bu büyük sanatçılarımıza karşı vefa borcumuzu bir nebze de olsa ödeyebilmektir" dedi.

Etkinliği, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu ve çok sayıda vatandaş izledi.

Malkara Belediyesi'nden bilgilendirme toplantısı

Malkara Belediyesi tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Belediye Meclis Toplantı Salonu' gerçekleştirilen toplantıya Başkan yardımcıları Ahmet Nazif Balcı, Celal Yılmaz, Bahaettin Cömert ve belediye birim müdürleri katıldı.

Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, toplantıda yaptığı konuşmada, önceki belediyeden kalan alt yapı çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

Projelerini tek tek hayata geçireceklerini aktaran Yurdakul, çalışmalarını aralıksız sürdüreceklerini ifade etti.

Sunum eşliğinde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında birim müdürleri Haziran ayı faaliyetleri hakkında bilgiler verdiler. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement