Toprak Ana Ellerde Hayat Buldu - Son Dakika
Yerel

Toprak Ana Ellerde Hayat Buldu

Toprak Ana Ellerde Hayat Buldu

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü öğrencilerinin düzenlediği "Seramik Sergisi" düzenlenen törenle açıldı.

03.04.2015 18:11

Eğitim Fakültesi güzel sanatlar galerisinde gerçekleştirilen sergiye, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Açılışını Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hakan İnce ve Güzel Sanatlar bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Evren Daşdağ'ın yaptığı sergide 55 öğrencinin 100'e yakın eseri sergilendi.

"Topraktan Geldik, Toprağa gideceğiz" felsefesiyle bu sergiyi tasarladıklarını söyleyen Evren Daşdağ, toprağın, ana sıfatıyla adlandırılmış bir varlık ve yaşam için temel gereksinimlerden biri olduğunu belirtti. Daşdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu kadar önem atfedilen bir nesneyi biz elle şekillendirerek, neler yapabiliriz dedik. Buna ruhumuzu kattık. Buna gönlümüzü kattık. Buna zihinsel üretimimizi kattık. Tasarladık. Onların hocası olarak ben de özgürlüğe kanat açmış kuşları vurgulamak için kuş temasıyla çalıştım. Bu kuşların bir tarafından bakıldığında kanatlarını açmış uçmaya hazır bir kuş ama arkasını çevirip baktığınızda da kollarını açmış sevgiyle etrafını kucaklayan, Yaradan'ına dua eden elleri göreceksiniz"

Ziya Gökalp eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi bölümü resim iş öğretmenliği öğrencilerinin bir dönem boyunca yaptıkları çalışmalardan oluşan sergide 3. ve 4. sınıfların karma işleri de bulunmaktadır. Toplamda 55 öğrencinin, 100'e yakın eserle katıldığı sergide birçok çeşidin yer aldığına dikkat çeken Daşdağ, "Kimi zaman ayağımızın altında bastığımız toprağın şekillenerek heykellere döndüğünü, aslan olup, santur olup kabardığını göreceğiz. Kimi zaman üzerine tohum atıp ta ürün elde ettiğimiz toprağın şekillenerek, duvar tabakları, duvar panoları olduğuna şahitlik edeceğiz. Kimi zaman süs eşyası, kimi zaman kullanım eşyası olarak karşımıza çıkabilecek" dedi.

Sergide sırlı, sırsız, parlak, mat, oksitli tekniklerle yapılan çalışmaların yanı sıra plaka tekniği, fitil tekniği, serbest elle şekillendirme teknikleri de bulunuyor. Hem işlevsel hem de estetik formlarda olan bauhaus türü eserlerin üretildiği sergide, insan ve kuş formlarında öyküsü olan kutulara yer verildi. Sergi, 9 Nisan'a kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Toprak Ana Ellerde Hayat Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement