Trakya'da Yeni Üretilen "Sebat" Yulafı Çiftçiye Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Trakya'da Yeni Üretilen "Sebat" Yulafı Çiftçiye Tanıtıldı

Trakya\'da Yeni Üretilen "Sebat" Yulafı Çiftçiye Tanıtıldı

Trakya Tarım ve Veterinerlik Tic.Ltd.Şti'nin ıslah edip, üretimini yaptığı sertifikalı 'Sebat' isimli yulaf çeşidini çiftçilere tanıtılması ve ekimine özendirilmesi için 'Tarla Günü' düzenledi.

19.06.2013 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trakya Tarım ve Veterinerlik Tic. Ltd. Şti'nin ıslah edip, üretimini yaptığı sertifikalı 'Sebat' isimli yulaf çeşidini çiftçilere tanıtılması ve ekimine özendirilmesi için 'Tarla Günü' düzenledi.

Düzenlenen tarla gününe Eti Gıda San. ve Tic A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Firuzhan Kanatlı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Etkin Binbaşıoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Basri Akçasoy, İcra Kurulu Başkanı Hakan Polatoğlu, İcra Kurulu'nun tüm üyeleri, Eti'nin orta kademe yöneticileri, Trakya Tarım ve Veterinerlik Tic.Ltd.Şti. Genel Müdürü İlhami Özcan Aygun, Eskişehir İl Tarım Müdür Yardımcısı, İnönü Kaymakamı ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Eti ürünlerindeki kaliteyi artırmak ve katma değeri yüksek mamuller sunmak için 2011 yılından beri mamullerinde kullanmış olduğu yulafı, tarlaya kadar inerek sözleşmeli çiftçilik modeli ile yetiştiriyor. Türk çiftçisi, aveninden dolayı besleyici ve insan sağlığı bakımından çok üstün değerlere sahip olan yulafda, üç yılık çalışmalar sonucunda, sertifikalı bir çeşide daha kavuşturulduğu bildirildi.

2012-2013 sezonunda Alpu, Çifteler, Polatlı, Haymana, İnönü, Bilecik, Konya yörelerinde dağıtılan tohumluklarla 27 bin dekar alanda 125 çiftçi ile sözleşmeli ekim yapıldığı ileri sürüldü.

Yapılan sözleşmeli çiftçilik modeli ile ilgili yaptığı çalışmalar sayesinde, ekonomik yönden sıkıntılar içerisinde olan çiftçilere ayni avans katkısı yaparak, yulaf ve buğday da çiftçilerin ekemediği tarlaların üretime kazandırılmasını sağlamakta, çiftçimizin daha fazla kazanç elde etmesine katkıda bulunmak için daha fazla tarla verimine sahip, kuraklığa ve hastalıklara dayanıklı sertifikalı tohumların araştırılmasına ve geliştirilmesine katkıda bulunduğu belirtildi.

Yeni yulaf çeşitleri ve ülkemizde kaybolan bisküvilik buğday çeşitleri üzerinde de çalışmalarını Trakya Tarım ve Veterinerlik Tic. Ltd. Şti. ile yapılan ortak projelerle devam ettirmekte olduğu aktarıldı. 2013-2014 sezonunda 30 bin dekar alanda bisküvilik buğday ve 40 bin dekar alanda yulaf ekimini planlandı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Trakya'da Yeni Üretilen 'Sebat' Yulafı Çiftçiye Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement