Üniversitelilerden Engellilerin Hayatını Kolaylaştıran Çalışma - Son Dakika
Yerel

Üniversitelilerden Engellilerin Hayatını Kolaylaştıran Çalışma

Üniversitelilerden Engellilerin Hayatını Kolaylaştıran Çalışma

Hitit Üniversitesi Alaca Meslek Yüksekokulu ve Alaca Engelliler Derneği birlikte bir projeye imza attı.

18.06.2015 16:46

Hitit Üniversitesi Alaca Meslek Yüksekokulu ve Alaca Engelliler Derneği birlikte bir projeye imza attı.

Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Kaynak Teknolojisi Programı öğrencileri Dolunay Kodalak ve Samet Ocak, engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla çalışma başlattı. Kodalak ve Ocak, bu kapsamda yaptıkları engelli masası ile birlikte engellilerin daha rahat bir şekilde hareket kabiliyetine kavuşmalarına olanak sağladılar.

Proje hakkında açıklamada bulunan Dolunay Kodalak ve Samet Ocak, "Engelli vatandaşlarımızın da toplumun birer üyesi olduğu düşüncesinden hareketle engellilere yönelik böyle bir projeyi gerçekleştirmeye karar verdik" dedi.

Her insanın bir engelli adayı olduğunun unutulmaması gerektiğini dile getiren Kodalak ve Ocak, "Bizler engellilere sahip çıkmamız gerektiğine inanıyoruz. Onları dışlamak yerine onlara nasıl yardımcı olacağımızı düşünmek insanlığın da bir gereğidir. Yaptığımız engelli masası ile sürekli oturmak yerine ayağa kalkarak bir kısım faaliyetlerini gerçekleştirebileceklerdir" dediler.

Alaca MYO öğrencileri, "Uzay Yürüyüşü" ismiyle de başka bir projeyi hayata geçirdi. Projeyle birlikte engellilerin spor yapabilmelerini sağlayan bir spor aleti yaptı.

Alaca Meslek Yüksekokulu Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Kaynak Teknolojisi Programı öğrencileri Hasan Bulut, Mehmet Çobanoğlu ve Bünyamin Üresin tarafından yapılan spor aleti Engelliler Derneği'ne teslim edildi.

Engelliler Derneği Başkanı Ahmet Görür, spor aletinin yapılması konusunda MYO ile iletişime geçtiklerini ve ortaya bir fikir sunduklarını belirterek, öğrencilerin bu fikir kapsamında spor aletinin yapımını gerçekleştirdiklerini belirtti. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Üniversitelilerden Engellilerin Hayatını Kolaylaştıran Çalışma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement