Ünye'de Dev Armut Atılımı - Son Dakika
Yerel

Ünye'de Dev Armut Atılımı

Ünye\'de Dev Armut Atılımı

Ordu'nun Ünye ilçesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün desteği ile deveci armudu yetiştiriliyor.

05.09.2013 14:37

Ordu'nun Ünye ilçesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün desteği ile deveci armudu yetiştiriliyor.

Ünye'de Şoförler Odası Başkanlığı'nı yürüten Bekir Şimşek, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden aldığı destek ile ağırlığı 1 kiloya kadar çıkan Deveci Armudu yetiştiriyor. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ziraat Odası işbirliği sonucu Ünye ve bölgesinde deveci armudu yetiştirilmesine örnek gösterilmesi amaçlanan proje, Ünye'ye Bağlı Günpınarı köyünde düzenlenen programla tanıtıldı.

Programa Ünye Belediye Başkan Vekili Ali Kemal Mehel, AK Parti İlçe Başkanı Av. Ahmet Çamyar, İl Gıda, Tarım ve hayvancılık Müdürü Musa Sağlam, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Koçdemir, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akar, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yetkin Esen, oda başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

"4 SENEDİR ÇOK BÜYÜK EMEK VERDİK"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan deveci armudu yetiştiricisi Bekir Şimşek, deveci armudu yetiştirmesinin önce hobiyle başladığını belirterek, "15 dönümlük arazi üzerinde 4 sene önce dikime başladık. 5 dönümü deveci armudu, 5 dönümü kivi, 5 dönümü de elma armut ve nar bahçesidir. Yaklaşık bin 800'e yakın meyvemiz bulunmakta. Bu işte başta bir hobi olarak başlamak üzereyken İlçe Tarım Müdürümüz Yetkin beyin yanına giderek fikir alışverişinde bulundum. Yetkin beyle bahçeyi gezdiğimizde bana bu işin hobiden çıkacağını belirterek ticari amaçlı yapabileceğimizi ve bölgeye örnek bir bahçe olacağını söyledi. Onun teşvik ve uyarıları ile bu işe başladım. 4 senedir çok büyük emek verdik ve çok da büyük masraf ettik. 4 senedir Yetkin bey sürekli bahçemizi ziyaret edip telkinlerde bulundu ve bu kıvama getirdik" dedi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ünye'de Dev Armut Atılımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement