Ünye'de Köy Okulları Çözüm Bekliyor - Son Dakika
Yerel

Ünye'de Köy Okulları Çözüm Bekliyor

Ünye\'de Köy Okulları Çözüm Bekliyor

Eğitimde taşımalı sisteme geçilmesi ile birlikte kapatılan köy okulları çürümeye terk edildi.1955 yılında İnkur beldesi İncirli mahallesinde yapılan Okulda bunlardan sadece biri.

07.09.2013 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitimde taşımalı sisteme geçilmesi ile birlikte kapatılan köy okulları çürümeye terk edildi. 1955 yılında İnkur beldesi İncirli mahallesinde yapılan Okulda bunlardan sadece biri. İnkur Eski Belediye Başkanı Mehmet Okuyucu, köy halkının o zamanki zor imkanlarla yapılan okulun çürümeye terk edilmesinin içler acısı olduğunu belirterek, "Bu okullar ya satılsın, ya da bir şekilde kullanıma açılsın" dedi.

1975 ila 1989 yılları arasında, 15 yıl süreyle İnkur Belediye Başkanlığı görevini yapan Mehmet Torunoğlu, taşımalı sisteme geçilmesiyle okulun unutulduğunu belirtti.

Torunoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Burada okul yapılırken sadece Kurnada okul vardı, başka yerde okul yoktu. Saylan'dan, Nadırlı'dan oraya okumaya geliyorlardı. Ne zaman sistem taşımalı olmaya başladı, ondan sonra kimse okula sahip çıkmadı. Yani okulun kiremidi düştü, boyası eskidi, kısacası harabeye döndü ama kimse sahip çıkmadı.Yani, bugün bu okul bu hale gelmişse ve buna bir çare üretilmemişse çok yazık. Vatandaş olarak okul yerinin satılmasını, ya da yetkililerin bu konuda acilen bir şeyler yapmasını istiyoruz. Gerçekten yazık. Belediye başkanı olduğum dönemde o yerin tapusu İl Özel İdaresi tarafından verildi.Konuyla ilgili Ordu Valiliği'ne dilekçe yazdım. Okul yerinin satılması veya başka bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirttim. Cevap olarak okulun satışa veya kiralanmaya uygun olmadığı belirtildi.Yetkililere gittiğim zamanda olumlu cevap alamıyorum. Mahalle içerisinde bir okul burası.Bu okulun yapılması için vatandaşlar malzemeyi at arabalarılya götürdü. Eğer şimdi o insanlar okulun vaziyetini görseler üzülürler ya da vefat etmişlerse kemikleri sızlar." - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ünye'de Köy Okulları Çözüm Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement