Urla Add, Çanakkale Zaferinin 99. Yılını Anma Etkinliği? Düzenledi - Son Dakika
Yerel

Urla Add, Çanakkale Zaferinin 99. Yılını Anma Etkinliği? Düzenledi

Urla Add, Çanakkale Zaferinin 99. Yılını Anma Etkinliği? Düzenledi

Atatürkçü Düşünce Derneği Urla Şubesi ve TEMAD Urla şubesi Üyeleri Çanakkale Deniz Zaferinin 99. yıldönümünde Çanakkale’de yitirilen 34 şehidi Urla Barbaros köyünde Barbaroslularla birlikte andılar.

19.03.2014 10:54

Atatürkçü Düşünce Derneği Urla Şubesi ve TEMAD Urla şubesi Üyeleri Çanakkale Deniz Zaferinin 99. yıldönümünde Çanakkale'de yitirilen 34 şehidi Urla Barbaros köyünde Barbaroslularla birlikte andılar. Atatürkçü Düşünce Derneği ve TEMAD her 18 Martta olduğu gibi Barbaros köyüne giderek orada Çanakkale'de şehit olan köylülerin torunlarıyla birlikte Şehit isimlerinin yazılı olduğu mermer kitabenin başında anma etkinliği düzenledi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını Atatürkçü Düşünce Derneği Urla Şb. Başkanı Ali Yanar yaptı.

Yanar" 18 Mart Çanakkale zaferi Türkün vatanseverliğini tüm dünyaya tanıttığı gündür. Çanakkale yurdun dört bir yanından gelen Türk halkının vatan sevdasıdır özgürlük aşkıdır" ifadelerini kullandı.

Duygusal anların yaşandığı anma etkinliği sırasında köyün ileri gelenleri de duygularını paylaştı. Şehitler anısına Barbaros köyünden olan mimar Oğuz Kocaoğlu tarafından tasarlanıp köylülerin katılımıyla yapılan anıt henüz açılışı yapılmamış olsa da Barbaroslular şehitlerini yalnız bırakmadılar. Çanakkale şehidi Hamzaoğlu ibrahim'in torunu Halil Özdemir duygularını ifade etti. Canakkale 'nin öneminden ve şehitlere vefalı ve layık olmak gerektiğini vurgulayan Özdemir sözlerine şöyle devam etti, "Bu nesiller Çanakkale ruhunu asla unutamaz. Bu gün bu ruhu yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak üzere köyümüzde yapılan şehitlik parkının hayata geçirilmesine emek veren herkese teşekkürü bir borç biliyoruz. Bu ruhu yaşatarak gelecek nesillere aktarmayı görev ediniyoruz." dedi. Topluluk şehitlerin isimlerini topluca söyledi ve Çanakkale türküsüyle etkinliği bitirdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Urla Add, Çanakkale Zaferinin 99. Yılını Anma Etkinliği? Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement